Ernst van de situatie gaat boven politiek gebakkelei

2 min.

Belangenbehartiging

UNIZO en Buurtsuper.be betreuren dat de Septemberverklaring wordt uitgesteld. Daarmee blijven ook de hoogdringende steunmaatregelen voor ondernemers achterwege.

“Dit is moeilijk te begrijpen. De ernst van de situatie gaat boven politiek gebakkelei. Met alle begrip dat politieke keuzes moeilijk zijn, ondernemers willen duidelijkheid of en hoe ondernemen nog mogelijk is in dit land. Politici, neem snel uw verantwoordelijkheid en zorg voor oplossingen”, zegt Danny van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.

"De stijging van de energiekosten duwt dit jaar 65 procent van de zelfstandige supermarkten in de rode cijfers. Tel daar nog de oplopende personeelskosten bij, en 7 op de 10 zelfstandige supermarkten sluit het boekjaar 2022 af met verlies”, zei Luc Ardies van Buurtsuper.be eerder al. 

De verwachtingen voor de Septemberverklaring lagen dus hoog. “Intussen hebben we belangrijke tijd verloren. Ondernemers en werknemers zijn hiervan de dupe”, aldus UNIZO en Buurtsuper.be. 

De organisaties vragen op korte termijn vooral een snelle uitwerking van de gerichte steun voor bedrijven in moeilijkheden, op basis van het Europese steunkader. Er liggen een aantal concrete zaken klaar om uit te rollen. We dringen erop aan om aan om snel tot overeenstemming te komen en de nodige beslissingen te nemen.

Gerelateerde artikels

Koopkrachtpremie voor winstbedrijven en werkbonus
"Te weinig aandacht voor bedrijven die verlies lijden"
Omstreden boete dan toch bijgestuurd

Actueel

Liefdevolle bioteelt
Kleurden onze Rode Duivels té rood?
Lekker en gezond richting feesten
cover-van-supermag-oktober-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy