Einde van kafka-toestanden rond fruitpersmachine

2 min.

Buurtsuper.be vernam zonet dat de Kamer van Volksvertegenwoordigers het wetsvoorstel van Christian Leysen en Marianne Verhaert (Open VLD), dat de categorie fruitsappen uit de accijnswetgeving voor dranken haalt, unaniem goedkeurde.

Buurtsuper.be is al lang vragende partij voor de vereenvoudiging van deze accijns en is dan ook ten zeerste verheugd over de afschaffing.

Luc Ardies

"Hiermee zijn onze leden verlost van een pak overbodig papierwerk en fikse waarborg," aldus Luc Ardies. "De klant kan gezond fruitsap blijven kopen zonder dat de buurtsuper hiervoor een waarborg van €500 dient te betalen en een heel omslachtige accijnsaangifte moet doen."

Buurtsuper.be is al lang vragende partij voor de vereenvoudiging van deze accijns en is dan ook ten zeerste verheugd over de afschaffing. Buurtsuper.be is de indieners van het wetsvoorstel zeer erkentelijk en dankt het parlement voor de unanieme goedkeuring ervan.

Er zijn al genoeg regels in ons land. Iemand die een fruitspers wil plaatsen in zijn winkel, moet niet extra overspoeld worden met administratie.

Marianne Verhaert

"Wie vandaag als handelaar vers geperst fruitsap wil verkopen in zijn onderneming moet daarvoor voldoen aan heel wat administratieve verplichtingen. Zo moet de handelaar een uittreksel uit het strafregister voorleggen én een borg van minstens 500 euro betalen. Pure Kafka", stellen ook Open Vld-Kamerleden Marianne Verhaert en Christian Leysen, auteurs van het goedgekeurde voorstel. "Met dit wetsvoorstel maken we een einde aan die administratieve rompslomp.”

Dit wetsvoorstel past binnen het initiatief van de Kamerleden “Minder & beter”. Via www.minderenbeter.be pleiten zij voor een sterke, slanke en efficiënte overheid.

Het wetsvoorstel werd zonet in de plenaire zitting goedgekeurd.

Gerelateerde artikels

100% gerecycleerd in 2030?
Kerstboodschap van solidariteit
Verplichting bewakingsfirma geschrapt

Actueel

100% gerecycleerd in 2030?
Kerstboodschap van solidariteit
Verplichting bewakingsfirma geschrapt
cover-supermag-oktober2020-hr.png

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2020

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy