Einde van kafka-toestanden rond fruitpersmachine

2 min.

Belangenbehartiging

Buurtsuper.be vernam zonet dat de Kamer van Volksvertegenwoordigers het wetsvoorstel van Christian Leysen en Marianne Verhaert (Open VLD), dat de categorie fruitsappen uit de accijnswetgeving voor dranken haalt, unaniem goedkeurde.

Buurtsuper.be is al lang vragende partij voor de vereenvoudiging van deze accijns en is dan ook ten zeerste verheugd over de afschaffing.

Luc Ardies

"Hiermee zijn onze leden verlost van een pak overbodig papierwerk en fikse waarborg," aldus Luc Ardies. "De klant kan gezond fruitsap blijven kopen zonder dat de buurtsuper hiervoor een waarborg van €500 dient te betalen en een heel omslachtige accijnsaangifte moet doen."

Buurtsuper.be is al lang vragende partij voor de vereenvoudiging van deze accijns en is dan ook ten zeerste verheugd over de afschaffing. Buurtsuper.be is de indieners van het wetsvoorstel zeer erkentelijk en dankt het parlement voor de unanieme goedkeuring ervan.

Er zijn al genoeg regels in ons land. Iemand die een fruitspers wil plaatsen in zijn winkel, moet niet extra overspoeld worden met administratie.

Marianne Verhaert

"Wie vandaag als handelaar vers geperst fruitsap wil verkopen in zijn onderneming moet daarvoor voldoen aan heel wat administratieve verplichtingen. Zo moet de handelaar een uittreksel uit het strafregister voorleggen én een borg van minstens 500 euro betalen. Pure Kafka", stellen ook Open Vld-Kamerleden Marianne Verhaert en Christian Leysen, auteurs van het goedgekeurde voorstel. "Met dit wetsvoorstel maken we een einde aan die administratieve rompslomp.”

Dit wetsvoorstel past binnen het initiatief van de Kamerleden “Minder & beter”. Via www.minderenbeter.be pleiten zij voor een sterke, slanke en efficiënte overheid.

Het wetsvoorstel werd zonet in de plenaire zitting goedgekeurd.

Gerelateerde artikels

Reprobel aangifte

Q&A

Reprobel aangifte

3 min.
Oneerlijke handelspraktijken in voedselketen
Groepsvrijstellingsverordening en franchise

Actueel

Afschaffing van forfaitaire belastingregelingen inzake btw en inkomstenbelastingen
Reprobel aangifte

Q&A

Reprobel aangifte

3 min.
Delicatessen van Héritier
cover-van-supermag-december2020-hr.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2020

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy