Buurtsuper.be: flitsoverschrijvingen moeten er dringend komen!


Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Belgische banken in november vorig jaar de flitsbetalingen zouden lanceren. Toen die deadline om technische redenen niet werd gehaald, werd de uitrol van het systeem verschoven naar begin dit jaar. Daarbij drukte de bankenkoepel Febelfin de hoop uit dat ‘dat zo snel als mogelijk na Nieuwjaar zou zijn’. Ook dat is niet gelukt.

Bij Febelfin is te horen dat de instantbetalingen niet meer in januari worden ingevoerd. Een concrete streefdatum geeft de sectorvereniging niet. Al is het de bedoeling dat klanten zeker tegen het voorjaar snelle betalingen kunnen doen.

Wanneer je geld elektronisch overschrijft naar een andere rekening van dezelfde bank, is die transactie op de dag zelf afgerond, op voorwaarde dat het om een bancaire werkdag gaat. Dus geen weekend of feestdag.

Buurtsuper.be heeft reeds een paar jaar geleden gepleit om de flitsbetalingen zo snel als mogelijk in te voeren. Banken in vijf landen in Europa bieden al instantoverschrijvingen aan: Zweden, het VK, Denemarken, Polen en Zwitserland. 16 Belgische banken hebben toegezegd dat ze instantoverschrijvingen zullen aanbieden in hun dienstenpakket. Die service komt boven op de klassieke overschrijvingen.

De deelnemende banken beslissen zelf of ze hun klanten extra kosten aanrekenen voor instantoverschrijvingen. Buurtsuper.be vindt dat dit kosteloos moet kunnen gebeuren.

Gerelateerde artikels

Vanaf dit weekend verbod op tabaksautomaten
Daarom ben ik lid

Sophie Delobelle, Spar Sint-Eloois-Winkel

Daarom ben ik lid

2 min.
Geen drempels meer voor digitaal statiegeld

Actueel

Vanaf dit weekend verbod op tabaksautomaten
Daarom ben ik lid

Sophie Delobelle, Spar Sint-Eloois-Winkel

Daarom ben ik lid

2 min.
Geen drempels meer voor digitaal statiegeld
cover-oktober-2023-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy