Belgische witblauw levert de beste steak ter wereld, maar we geloven het zelf niet


Samen met de sector hebben de drie gewesten van ons land hiervoor een stevig dossier uitgewerkt. Binnen dik een jaar hopen ze het Europese kwaliteitslabel te krijgen voor het vlees van het eeuwenoude runderras. Erwin Mertens van slagerij De Kapblok uit Heverlee, die tot beste beenhouwer van ons land werd verkozen getuigt in het artikel dat het Belgisch vlees niet moet onderdoen voor het buitenlands vlees. Mertens weigert vlees van over de grens te verkopen. Ook al beseft hij dat hij een pak meer zou verdienen als in zijn toog welklinkende rassen als wagyu, angus of simmenthal zouden liggen. Dagelijks vragen klanten naar het vlees dat topchefs aanprijzen. “Maar de koks die zeggen dat witblauw niet lekker is, weten niet waar ze het over hebben. We hebben in ons land het beste vlees van de hele wereld. Be­jubeld in het buitenland als delicatesse, maar te vaak en onterecht verguisd, dicht bij de weiden waar het dier is gekweekt.”

Gerelateerde artikels

Dit kunnen jouw team én jouw klanten winnen
Maison Perrier: nieuw assortiment bruisende drankjes
Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet

Actueel

Dit kunnen jouw team én jouw klanten winnen
Maison Perrier: nieuw assortiment bruisende drankjes
Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy