Belg eet 8,8% minder vlees dan 10 jaar geleden


Volgens Statbel, het Belgische bureau voor statistiek is de consumptie van vrijwel ­alle soorten vlees gestaag aan het dalen. Statbel brengt de evolutie van de volledige productieketen in kaart. Per Belg werd in 2018 zo'n 75,2 kilogram vlees geconsumeerd, terwijl dat in 2010 nog 82,4 kilogram was. De cijfers slaan op het slacht­gewicht.

Gemeten in eetbaar vlees liggen de cijfers wat lager, maar is de afname van dezelfde grootteorde. De daling van de hoeveelheid geconsumeerd rund- en kalfsvlees is het sterkst. Die ging tussen 2010 en 2018 met 19,5 procent naar beneden. Ook gevogelte werd minder populair: de consumptie daalde met 13,6 procent. Van schapen- en geitenvlees werd 11,8 procent minder geconsumeerd. De vleessoort die het meest gegeten wordt, ­varkensvlees, daalde maar licht. In negen jaar tijd ging de consumptie met 2,4 procent achteruit. Toch is de trend ook ­dalend: als het gemiddelde van de afge­lopen vier jaar vergeleken wordt met het gemiddelde van de vier jaar ervoor, is de daling 7,4 procent.

Gerelateerde artikels

Dit kunnen jouw team én jouw klanten winnen
Maison Perrier: nieuw assortiment bruisende drankjes
Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet

Actueel

Dit kunnen jouw team én jouw klanten winnen
Maison Perrier: nieuw assortiment bruisende drankjes
Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy