Uit recent onderzoek in opdracht van Aoste blijkt dat tot 16% van de Belgen op zoek is naar vegetarisch broodbeleg om af en toe te variëren met klassiekers zoals charcuterie en kaas. Om aan deze consumentenvraag tegemoet te komen, breidt Aoste vandaag zijn gamma uit met maar liefst 5 smaakvolle, vegetarische recepten: ‘Le Végétarien’.
Aoste speelt vandaag in op die groeiende vraag van consumenten en breidt zijn assortiment uit met 5 smaakvolle vegetarische varianten voor op de boterham: Nature, Tuinkruiden, Curry, Gemengde groenten en Méditerranée. De nieuwe recepten, op basis van eiwitten, zijn een bron van proteïnen en hebben een beperkt verzadigd vetgehalte (gemiddeld 1,5%) door het gebruik van zonnebloemolie. Bovendien heeft ‘Le Végétarien’ dezelfde volle smaak waarvoor Aoste bekend staat, en zijn de recepten vrij van smaakversterkers en artificiële kleurstoffen. Er wordt met uitsluitend natuurlijke kleurstoffen gewerkt op basis van radijs, appel en bosbessen. De typische volle smaak waarvoor Aoste bekend staat, wordt verzekerd door de combinatie van fijne tuinkruiden en randjes van pittige curry of mediterraanse kruiden. ‘Le Végétarien’ is tevens vrij van gluten, soja en lactose en heeft een laag suikergehalte (0,7%). Bovendien bevatten de nieuwe recepten het Europese V-label, wat betekent dat ze 100% vegetarisch zijn.