“Alles moet wijken als er genoeg wind is”

5 min.

SuperMAG
Verhalen

Petra en Guy, die tot voor kort de Carrefour market van Scheldewindeke uitbaatten, waren al jaren enthousiaste windsurfers. Vijftien jaar geleden deed Petra Guy een kitesurfles voor zijn Vaderdag cadeau. “Toen is onze passie voor het kitesurfen begonnen, en die is niet meer gestopt”, vertelt Petra. Ook hun twee zonen, Olivier en Lorens, hebben de passie voor de sport overgenomen en kiten nu regelmatig mee.

“Alles moet wijken als er genoeg wind is,” vertrouwt Petra ons toe, “familiefeestjes, werk, gezin en vrienden. Meestal kiten we op de Noordzee, vooral in Duinbergen maar ook op andere plaatsen zoals Brouwersdam, Oesterdam in Nederland of Wissant in Frankrijk.” 

De meeste vakanties gaan richting ‘kitespots’ en de kites gaan steevast mee. “De sport is enorm afhankelijk van de natuurelementen, zoals windkracht, richting, getijden en stroming. Dat maakt het net zo boeiend. Maar het is ons al overkomen dat we ergens ‘gepakt en gezakt’ toekomen op een superspot, waar er dan een week lang totaal geen wind is. Gelukkig is het omgekeerde ook al gebeurd: een zalige wind waar je het niet verwacht zodat je elke dag uren op het water kunt staan!” 

Het leukste aan de sport is dat je op veel verschillende zaken tegelijk moet focussen. “Dat maakt dat je  er volledig in opgaat en even de dagelijkse zorgen vergeet! Je bent volledig aangewezen op jezelf, je kite, de wind en de zee. Elke sessie is anders en je leert altijd bij. De sport en het materiaal evolueren constant zodat het steeds veiliger wordt en je nieuwe technieken en ervaringen kan uittesten en aanleren.” 

En Petra denkt nog lang niet aan stoppen. “Ik wil zeker tot mijn tachtigste op het water staan!”    

Gerelateerde artikels

Gesprek met de voorzitter
SuperMAG april

Thema: veiligheid

SuperMAG april

3 min.
Rechtstreeks van bij de boer

Actueel

Gesprek met de voorzitter
Lunar Gin

Moeder- of Vaderdagcadeau

Lunar Gin

1 min.
Eén op drie werknemers krijgt nooit compliment
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy