AI-gedreven oplossing om voedselverspilling te voorkomen

2 min.

Too Good To Go introduceert het Too Good To Go Platform: een innovatieve oplossing in de strijd tegen voedselverspilling. Deze AI-gedreven innovatie stelt voedingsretailers, van supermarktketens tot buurtwinkels, in staat om op een slimme wijze overtollige voorraden te beheren. 

Het Too Good To Go Platform integreert vijf modules in een gebruiksvriendelijke interface, waardoor supermarktketens een modulaire oplossing kunnen kiezen om hun strategie voor het beheer van overtollig voedsel aan te passen. Deze modules omvatten Beheer van Vervaldatums, Aanbevelingen, Intelligent Prijsgeven, Marktplaats en Donaties.

"Processen voor het controleren van vervaldatums en het prijsgeven van producten in de winkel kunnen arbeidsintensief en foutgevoelig zijn, vooral op grote schaal," legt Geertje Zeegers, Country Director Belgium voor Too Good To Go België uit. "De modulaire aanpak van het Too Good To Go Platform plaatst de operationele activiteiten in de winkel centraal, waardoor eenvoudige aanpassingen mogelijk zijn en technologie en AI worden benut om efficiëntie te brengen in dagelijkse routines.” 

Het Too Good To Go Platform is wereldwijd beschikbaar en ondersteunt plug-and-play-implementatie. Het biedt ook integratiemogelijkheden, waardoor retailers het naadloos kunnen aansluiten op hun systemen. 

Hoe het werkt

Slim voorraadbeheer: Het digitaliseren van vervaldatumcontroles maakt het voorraadbeheer in de winkel efficiënter. Algoritmen presenteren regelmatig een lijst met bijna-vervallen producten aan medewerkers, waardoor handmatige controles verminderen, fouten beperkt worden en voedselverspilling wordt tegengegaan.

Slimme aanbevelingen: Het Too Good To Go Platform geeft via een handheld (PDA) apparaat specifieke aanbevelingen voor bijna verlopen producten in winkels. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op vooraf ingestelde regels en de winkelvoorkeuren. Dit minimaliseert fouten bij de toewijzing en vergroot de kans op succesvolle herverdeling van overtollig voedsel.

Intelligente prijsbepaling: Optimalisatie van kortingsniveaus verbetert systematisch de omzet van bijna-vervallen producten, met direct afdrukbare kortingsstickers voor eenvoudig afrekenen.

Too Good To Go marktplaats: Winkelmedewerkers kunnen overtollig voedsel toewijzen aan Too Good To Go Verrasssingspakketten, die op de marktplaats worden geplaatst. Hierdoor wordt niet alleen de herverdeling van voedsel gestimuleerd, maar worden ook nieuwe klanten aangetrokken.

Donaties: Met het platform kunnen winkelmanagers CSV-bestanden met gedoneerde productinformatie downloaden en via API een verbinding maken met externe donatietoepassingen, waardoor winkels donaties efficiënter kunnen beheren.

Volgens het European Grocery Retailing Institute bedragen de kosten verbonden aan voedselverspilling bijna 2% van de netto omzet van supermarktketens, vrijwel gelijk aan hun marges. Too Good To Go, met meer dan 150.000 actieve zakelijke partners en 85 miljoen geregistreerde gebruikers, streeft ernaar deze kosten te verminderen en duurzaamheid in de voedingsindustrie te bevorderen.

Minder weggooien, meer verdienen

Gerelateerde artikels

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen

Actueel

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy