Van levendige linzen tot smaakvolle kikkererwten: peulvruchten zijn heerlijk veelzijdig en snel te bereiden. Het Vlaams Instituut Gezond Leven zet, met de steun van het Agentschap Landbouw & Zeevisserij en het Departement Zorg, de familie Peulvrucht in de kijker van 10 tot 16 februari. Proef jij mee?

Wist je dat peulvruchten ook in Vlaanderen geteeld kunnen worden? Oké, de meeste peulvruchten komen nog altijd uit het buitenland, maar steeds meer Belgische landbouwers proberen ook in ons land een succes te maken van de teelt. Zo kunnen we straks ook onze peulvruchten lokaal kopen.
Je vindt peulvruchten in allerlei kleuren en vormen. Welke ken jij al? Wist je dat niet alle peulvruchten evenveel eiwitten bevatten? Groene erwten en prinsessenbonen zijn bijvoorbeeld groenten, en kikkererwten en linzen behoren tot de eiwitrijke peulvruchten.
Via gezondleven.be/weekvandepeulvrucht vind je een overzicht van enkele bekende eiwitrijke peulvruchten en leuke wist-je-datjes, tips om meer peulvruchten te eten en de voordelen ervan.
“Peulvruchten zijn geen gebruikelijk ingrediënt uit de Belgische keuken en dus weten mensen niet altijd wat ze ermee moeten doen”, vertelt ‘The Messy Chef’ Jelle Beeckman, ambassadeur van de Week van de Peulvrucht. Jelle nam deel aan een ‘kookbattle’ waarbij de vaste bezoekers van buurtrestaurant Parnassus in Gent zijn gerechten met peulvruchten konden proeven. Bekijk het filmpje ook op gezondleven.be/weekvandepeulvrucht.
Zet jij tijdens de Week van de Peulvrucht, van 10 tot 16 februari 2025, de peulvrucht ook in de kijker?
Actueel

Liefde tussen de schappen
Patrick en Nancy vinden de liefde voor elkaar én Delhaize
Lees artikel

Column Luc Ardies
Eigen stoef
Lees artikel
