Webinar 'onverpakte voeding in retail en horeca'

55 min.

Productnieuws
Voedselveiligheid

Op 3 december organiseerde Flanders’ FOOD samen met UNIZO/Buurtsuper.be, Pack4Food en Wood.be een webinar over hoe onverpakte voeding in retail en horeca op een coronaveiligere manier aan te bieden aan de consument. Er werden inzichten gedeeld vanuit de bevragingen rond de impact van COVID-19 in de voedingsindustrie, retail en bij de consument. Het doel van het project is om de verkoop van onverpakte voeding opnieuw te normaliseren via het aanleveren van doeltreffende maatregelen. 

Hoewel er geen bewijzen zijn dat COVID-19 kan overgedragen worden via het oppervlak van voeding zoals vers brood, groenten of fruit, zijn consumenten wél bezorgd om besmet te raken door zaken die mogelijks door anderen werden aangeraakt. Daarom wordt er in het project gekeken naar maatregelen, zowel op gebied van verpakking als aanpassingen in de omgeving of het meubilair, om ondernemers in de voedingsindustrie, retail en horeca te ondersteunen in het aanbieden van onverpakte voeding. 

De webinar gemist? Bekijk dan de volledige opname hieronder. 

Gerelateerde artikels

Plantaardige lasagne

Come a casa

Plantaardige lasagne

2 min.
Het leven zoals het is: audits in de slagerij
Cacaoprijzen stijgen, maar niet alle lokale chocoladeproducenten voelen dat

Actueel

Oh, wat zijn die Hollanders slim!
"Winkelhiers zijn cruciaal voor onze economie"
Waarom Sam Vanderplancke (Carrefour Market Ekeren) Shopopop een no-brainer vindt
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy