Taks op zelfscankassa Sint-Jans-Molenbeek afgevoerd

2 min.

Belangenbehartiging

Supermarkten in Sint-Jans-Molenbeek zouden dit jaar een belasting van 5.600 euro per zelfscankassa moeten ophoesten. Dat was tenminste de intentie van de Molenbeekse gemeenteraad kort voor de zomer. Maar de Brusselse voogdijminister Bernard Clerfayt heeft volgens La Dernière Heure ondertussen de gemeenteraad teruggefloten.

Supermarkten in Sint-Jans-Molenbeek zouden dit jaar een belasting van 5.600 euro per zelfscankassa moeten ophoesten. Dat was tenminste de intentie van de Molenbeekse gemeenteraad kort voor de zomer. Buurtsuper.be noemde de invoering van de taks "compleet van de pot gerukt" en vroeg het gemeentebestuur om de beslissing te herzien.

“We hebben recent onderzoek uitgevoerd naar de impact van de automatisering op jobs en competenties van winkelbedienden. Hieruit blijkt dat het een misvatting is dat jobs zouden verdwijnen. Het takenpakket van bijvoorbeeld een kassierster zal er bij de invoering van selfscanning anders uitzien, maar de job op zich zal niet verdwijnen”, aldus Luc Ardies van Buurtsuper.be in een persbericht naar aanleiding van de beslissing van de gemeenteraad (zie ook het artikel hieronder). 

De Brusselse voogdijminister Bernard Clerfayt heeft volgens La Dernière Heure ondertussen de gemeenteraad teruggefloten. Volgens de minister is er ook geen enkel bewijs dat zelfscankassa’s voor minder jobs zouden zorgen.

Buurtsuper.be is tevreden met de beslissing. De organisatie vreesde immers dat zo’n maatregel ook andere Brusselse gemeenten zou inspireren om zo’n taks in te voeren.

Gerelateerde artikels

UNIZO wil af van overdreven ontslagbescherming
Versoepeling flexi-jobs en overuren zorgen voor meer koopkracht
Unizo wil betere communicatie bij hinder door openbare werken

Actueel

Flavor Shop betrekt team bij elke aanwerving
"Kwaliteit in plaats van lage prijzen promoten"
UNIZO wil af van overdreven ontslagbescherming
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy