Het traditierijke Veurnse voedingsbedrijf Biscuiterie Pinson (opgericht in 1896) krijgt een nieuwe eigenaar. De jonge ondernemers achter Petit Baron, Maxime Lambert (29) en Delphine De Zaeyer (26), nemen de koekjesfabriek met diepe familiale wortels over en willen het bedrijf verder laten groeien.
“Biscuiterie Pinson is een prachtige koekjesfabriek met een rijke geschiedenis, die we met veel respect en enthousiasme opnemen in ons familieverhaal”, vertellen Maxime Lambert en Delphine De Zaeyer. “Vanaf vandaag bakken we niet alleen pannenkoeken en wafels met liefde, maar ook échte artisanale koekjes.”
De productie van Petit Baron verhuist binnenkort van Nieuwpoort naar de site van 1 hectare in Veurne. Deze nieuwe locatie biedt meer ruimte én groeikansen. Het vertrouwde Pinson-assortiment blijft behouden, maar wordt aangevuld met pannenkoeken en wafels tot een volwaardig aanbod. Alle 25 ervaren medewerkers van Pinson blijven aan boord en zullen mee aangestuurd worden door Guillaume Lambert, broer van de oprichter van Petit Baron.
Petit Baron is het verhaal van Maxime en Delphine, die op jonge leeftijd startten met het bakken van ambachtelijke pannenkoeken. Hun passie en ondernemerszin brachten hen in 2022 tot de finale van de JCI-award voor Beste Jonge Ondernemers van West-Vlaanderen. Vandaag groeit Petit Baron stevig verder, met een duidelijke focus op kwaliteit, ambacht en een sterk eigen merk.
Bron: www.made-in.be/west-vlaanderen - Foto: Petit Baron
Actueel
Laat je klanten proeven van groenten en fruit met een verhaal
Video: Oliver Maertens, teler van sluitkolen
Lees artikel
Winkeldiefstal kost vanaf volgend jaar 181 euro
Supermarkt zet incassobureau in
Lees artikel