Onrust bij Delhaize

2 min.

Franchise
Delhaize

In Le Soir is er aandacht voor het wetsvoorstel dat PS’er Ahmed Laaouej heeft ingediend ‘om het begrip technische bedrijfseenheid te verfijnen’. Eigenlijk wil hij, naar aanleiding van de gebeurtenissen bij Delhaize, franchisegevers en -nemers in een technische bedrijfseenheid onderbrengen.

Check het nieuws van de dag hieronder. 

Volgens de werkgeversorganisaties ondergraaft dat evenwel heel het franchiseconcept en de flexibiliteit die daarmee gepaard gaat. Le Soir meldt ook dat er een stakingsaanzegging is ingediend voor 17 april, door de christelijke en liberale vakbond, en dit voor de gehele retailsector. Want precies op die dag beginnen de sectorale onderhandelingen.

De vakbonden willen die dag een lijst met eisendienen, met als eerste punt de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden en beloningen tussen de verschillende paritaire commissies”. De socialistische vakbond zal sensibiliseringsacties voeren.

De Morgen vernam wel dat die stakingsaanzegging vooral symbolisch is. De vakbonden willen vooral actie voeren om het sectoroverleg af te trappen. Al worden verdere acties, als het sectoroverleg slecht verloopt, niet uitgesloten.

In Het Laatste Nieuws legt prof. Gino Van Ossel (Vlerick Business School) uit dat deze grootschalige acties de sector meer kwaad dan goed doen. Minister Dermagne zou nu toch een bemiddelaar inzetten als de ondernemingsraad morgen bij Delhaize geen perspectief biedt. Dat bevestigde de woordvoerder van de minister aan Het Nieuwsblad.

Gerelateerde artikels

Aandachtspunten bij een overnameproces (6)
Aandachtspunten bij een overnameproces (5)
Aandachtspunten bij een overnameproces (4)

Actueel

Coöperatie Hoogstraten strikt Sven Ornelis als ambassadeur
Hoe Albert Heijn volgens insiders met verlies verkoopt
Brussel gaat systeem van statiegeld mee opzetten
cover-supermag-april-2023-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy