Het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago introduceert een nieuwe, romige notenpasta in België: Natù Hazelnut & Cashew. De pasta bevat geen toegevoegde suikers en zit boordevol proteïne en vezels.

Hazelnoot & Cashew is de nieuwste notenpasta van Natù. Deze variant combineert de geroosterde smaak van hazelnoten met de zachtere toets van cashewnoten en doet denken aan praliné, maar zonder toegevoegde suikers.
In het assortiment zitten al langer pindakaas en amandelpasta.
Alle Natù-notenpasta’s worden gemaakt met biologische ingrediënten. De noten worden geroosterd om hun aroma, smaak en kleur volledig tot hun recht te laten komen. Ze zijn rijk aan plantaardige eiwitten en vezels en dragen Nutri-Score A. Dankzij een vernieuwd recept hebben de pasta’s bovendien een romige textuur en zijn ze makkelijk smeerbaar.
De pasta’s zijn niet alleen geschikt als beleg op brood, toast of crackers, maar kunnen ook gebruikt worden in yoghurt, smoothies, gebak of als smaakmaker bij hartige gerechten.
Naast notenpasta’s produceert Natù ook fruitspreads in vijf varianten: aardbei, abrikoos, wilde bosbes, bosvruchten en kers. Deze spreads bestaan voor 95% uit fruit en bevatten 70% minder suiker dan klassieke confituur, doordat er geen suiker wordt toegevoegd. Ze leveren daardoor slechts 12 à 14 kcal per portie. Ook hier geldt: geen kunstmatige zoetstoffen of bewaarmiddelen.

Over Natù
Natù is een merk van het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago, dat al meer dan honderd jaar biologische producten ontwikkelt. Naast noten- en fruitspreads is het bedrijf ook bekend van Nocciolata, een biologische hazelnootpasta die zowel in Italië als daarbuiten populair is.
Rigoni di Asiago werkt volgens een duurzame filosofie: zo beperkt het bedrijf de milieu-impact van de productie, vermindert het verbruik van fossiele brandstoffen en wordt er zorgvuldig omgegaan met land en water.
Actueel

Doe jij mee?
De Lekker van bij ons-week is gestart!
Lees artikel

Voorlopig onbepaald
Wanneer treedt afschaffing van verplichte wekelijkse rustdag in werking?
Lees artikel
