Inspiratietour Limburg

2 min.

Trots op die van ons

Met het project ‘Boer & Buurtsuper’ versterken we, samen met het Innovatie steunpunt voor Landbouw en Platteland, Steunpunt Korte Keten en het Limburgs ‘Centrum voor innovatief agrarisch ondernemen’ (CIAGO), de aandacht voor lokale landbouw en korte keten. 

Eerste halte? Limburg! We bezochten twee buurtsupers die inzetten op lokale producten en proefden onderweg van al het lekkers dat Limburg te bieden heeft. Een fotoverslag!

De Alvo-supermarkt in Kortessem is een buurtsupermarkt in hart en nieren. Je vindt er een ruim aanbod van meer dan 300 lekkere Limburgse topproducten. Brecht Porreye van PIPO Appelsappen en Charlotte en Pieter-Jan van Pieter-Jan wafels vertelden over de goeie samenwerking die ze als lokale producent met deze Alvo wisten uit te bouwen. 

In de ambachtelijke Kaasmakerij Catharinadal in Achel leerden we meer over de boeiende historiek van de kaasmakerij en genoten we van een lekkere lunch. 

Frank Seurs was 26 jaar lang horeca-uitbater en besloot om tijdens de lockdown de horeca en handelaars uit zijn buurt te ondersteunen. In zijn SPAR Express in Gelinden maakte hij ruimte voor tien lokale handelaars, waaronder een beddenwinkel. Je vindt er nu nog steeds heel wat lokale producten zoals aardappelen van het Monikkenhof, appelsap en kersen van Karel Vaes. 

Op het einde van de dag was er een smaakmarkt op het Wijndomein Helshoven waar verschillende producenten hun assortiment trots voorstelden (check het artikel hieronder!). Uiteraard namen we ook een kijkje op het prachtige wijndomein. 

Smaakmarkt Limburg

Boer & buurtsuper

Smaakmarkt Limburg

4 min.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door cofinanciering uit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en provincie Limburg.

Gerelateerde artikels

Deel onze verborgen camera video’s
Passie voor multicolor

Drie kleuren in een hap

Passie voor multicolor

4 min.
Smaakmarkt Limburg

Boer & buurtsuper

Smaakmarkt Limburg

4 min.

Actueel

Digitalisering & impact op de winkelmedewerker (5)
Ontslagbrief moet dag eerder op de post
Kempense nuchterheid en en Nederlandse precisie
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy