De Gouden Tavola-wedstrijd verloopt in twee fasen. In eerste instantie beoordelen minstens drie verschillende aankopers het aspect innovatie op basis van een argumentatie en een productstaal. Daarna volgt een grondige jurering met tasting, waarbij alle facetten van het product of concept nauwgezet worden geëvalueerd. Na de eerste screening mochten van de 92 inzendigen 62 producten verder meedingen naar de felbegeerde Gouden Tavola.
De 14 laureaten zijn stuk voor stuk nieuwigheden die de consument via verschillende kanalen bereiken. Bij de Gouden Tavola Delicatessen is dat via de delicatessenzaak. De winnaar en genomineerden van de Gouden Tavola Retail zullen via zelfbediening in de supermarkt worden aangeboden. De Gouden Tavola Foodservice heeft betrekking op producten voor het foodservicekanaal die ofwel kant-en-klaar worden, ofwel nog bereid ofwel verder bewerkt worden. Tot slot zullen de laureaten van de Gouden Tavola Traiteur/Traditionele Bediening worden in bediening aan de consument aangeboden bij bv. de slager, traiteur of in de koeltoonbank van de supermarkt.
TIP: Alle producten, die de tweede juryronde bereikten, worden tijdens Tavola (20, 21 en 22 maart 2022) tentoongesteld in de centrale rambla en vormen voor de bezoekers dé perfecte uitvalsbasis om de beste nieuwigheden van de beurs te ontdekken.