Flandrien Kaas behaalt goud en zilver op Belgian Cheese Awards

2 min.

Productnieuws

Belgische kazen vallen bijzonder in de smaak, niet in het minst in eigen land. Dat werd duidelijk tijdens de eerste editie van de Belgian Cheese Awards, die onlangs in Beersel plaatsvond. In de categorie Goudse kazen was Flandrien Kaas uit Wervik heer en meester: met ‘Flandrien Oud’ en ‘Flandrien Gerijpt’ sleepte de kaasmakerij een gouden en zilveren medaille in de wacht. 

De Belgian Cheese Awards is een concept van kaasmeester Ann Keymeulen en vier studenten event- en projectmanagement uit de Arteveldehogeschool. Samen sloegen ze de handen in elkaar om de ambachtelijke vaardigheden van Belgische kaasmakers in de schijnwerpers te zetten. Tijdens het event werd naast workshops en tastings ook een kaaswedstrijd georganiseerd, waar een deskundige jury een oordeel velde over meer dan 150 Belgische kazen.

De Flandrien Kazen, die eerder op de World Cheese Awards al hoge ogen gooiden, vielen ook de Belgische jury op. “In de categorie ‘Goudse Kazen’ behaalden we voor onze ‘Flandrien Oud’ 89.5 punten, goed voor een gouden medaille. Daarbij prees de jury vooral de harmonie tussen vorm en smaak”, verduidelijkt Jan.

Daarnaast viel ook ‘Flandrien Gerijpt’ in de prijzen: met 77 punten sleepte de kaas dankzij zijn mooie textuur en uitgebalanceerd aroma een zilveren medaille in de wacht. “Zowel ‘Flandrien Oud’ als ‘Flandrien Gerijpt’ zijn echte Bourgondische kazen met karakter, gemaakt volgens de aloude traditie van het kaasmaken. En dat proefde ook de jury meteen.”

Afgelopen jaar steeg de verkoop van de Wervikse kazen met liefst 25%. Het bedrijf blijft dan ook verder investeren. “We moesten het voorbije jaar in elke afdeling alle zeilen bijzetten. En dat is gelukt. Om ons groeitraject verder te kunnen zetten, hebben we daarom sinds kort de productie uitgebreid. Zo zijn we nu met 40 mensen continu actief, van maandagochtend tot vrijdagavond. Zo kunnen we aan de stijgende vraag naar Flandrien Kaas voldoen”, geeft Jan Desmet aan. 

Gerelateerde artikels

Dubbel plezier tijdens het Weekend van de klant
NIEUW: Tastou lanceert klassieke smeersalades met eigen insteek
Kwaliteit als kompas

Flandrien Kaas

Kwaliteit als kompas

2 min.

Actueel

“Wat heeft grootte van winkel met sigaretten te maken?”
Vier Antwerpse Carrefours blijven maandag halve dag dicht
Belg breekt record online-aankopen
cover-van-supermag-feb25-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2025

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy