Delhaize en Vestaculture vieren 8 jaar Urban Farm-project

2 min.

Delhaize viert, in samenwerking met Vestaculture, het 8-jarig bestaan van hun Urban Farm-project: een stedelijke moestuin gelegen op het dak van Delhaize Boondael in Elsene. Dankzij het project kunnen 54 variëteiten lokaal worden geteeld, waaronder 35 groenten-, 4 bessen- en 15 kruidensoorten. 

Vestaculture is specialist in het ontwerpen van eetbare tuinen. De duurzame moestuin van 360 m², waarvan 250 m² kweekbaar, maximaliseert biodiversiteit en duurzaamheid door gebruik te maken van milieuvriendelijke technieken:   

  • continue teelt zonder bakken, wat de natuurlijke vruchtbaarheid van de bodem bevordert;   
  • gecontroleerd watergebruik via een druppelirrigatiesysteem met opgevangen regenwater;   
  • minimale verwarming van de serre voor een optimale zaailinggroei aan het begin van het seizoen;   
  • geen chemische producten, dankzij het gebruik van natuurlijke bestrijders en oppervlaktecompostering.   

De stedelijke moestuin produceert een breed scala aan producten, van klassiekers tot minder bekende soorten zoals ananas-salie, Vietnamese koriander en daubentonkool. Sinds de lancering in 2017, met toen slechts drie referenties, is het assortiment aanzienlijk uitgebreid. Ook de geproduceerde volumes stegen: de jaarlijkse teelt groeide van 1,3 ton in 2020 naar 2 ton in 2025, dankzij de stijgende vraag naar verse, lokale producten.

Bij de favorieten van de klanten horen doperwten, aardbeien, wortelen, tomaten en groene en paarse boontjes. De Urban Farm is meer dan alleen een moestuin: elke woensdag zijn er gratis rondleidingen op inschrijving. Daarbij is het ook een plaats van ontmoeting en bewustwording voor buurtbewoners, collectieve organisaties en klanten van het Boondael-filiaal. 

Gerelateerde artikels

De opkomst van microbakkerijen

Gebakken met lokale producten, traditionele technieken en veel liefde

De opkomst van microbakkerijen

4 min.
MARTINI investeert in groeiende spritz-categorie
De lekkerste aardbeien prikkelen alle zintuigen

Actueel

De opkomst van microbakkerijen

Gebakken met lokale producten, traditionele technieken en veel liefde

De opkomst van microbakkerijen

4 min.
Delhaize en Vestaculture vieren 8 jaar Urban Farm-project
MARTINI investeert in groeiende spritz-categorie
cover-supermag-april25-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2025

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy