Samen met het Smart Gastronomy Lab identificeerde Delhaize vijf trends die de komende twintig jaar het voedsellandschap zullen bepalen. Elke trend komt tot leven op Wonderfood via tastbare installaties en interactieve belevingen.
- Food boosters – De superhelden van de keuken
Voedingsmiddelen zoals spirulina, chiazaad of granaatappel die bomvol voedingsstoffen zitten en je lichaam een natuurlijke boost geven en gezondheid ondersteunen. Een educatieve wand koppelt ingrediënten aan hun gezondheidsvoordelen én verrassende recepten.
- Living food – Eten dat leeft
Ontdek de wereld van fermentatie: kimchi, kefir, kombucha… en maak kennis met de micro-organismen die deze bijzondere producten tot leven brengen in het Wonder Lab.
- Caring food – Precisievoeding met 3D-printing
Functionele voeding op maat van je lichaam, gemaakt met 3D-foodprinters. Bezoekers zien live hoe chocolade in futuristische vormen wordt geprint en leren hoe 3D-printen ook voedselverspilling kan verminderen.
- Space food – Van de ruimte tot op je bord
Geïnspireerd door het MELiSSA-project (Micro-Ecological Life Support System Alternative) van de ESA (European Space Agency), krijg je te zien hoe een circulaire en sobere benadering van voeding kan worden toegepast: niets gaat verloren en alles wordt getransformeerd, in het licht van de klimaatuitdagingen. Inclusief demonstraties van ohmisch koken, een revolutionaire kooktechniek die sneller, energiezuiniger en duurzamer is.
- Connected food – Slimme keukens voor gezonder leven
Ontdek hoe verbonden technologieën, die gegevens kunnen uitwisselen of communiceren, zoals slimme borden en glazen maar ook portiesensoren en apps ons helpen om bewuster te koken, de gezondheid te verbeteren en voedselverspilling te beperken.