Delhaize en het Smart Gastronomy Lab laten je in het Wonder Lab proeven van de toekomst

2 min.

Tijdens Wonderfood Adventure op 15 en 16 november 2025 in Brussels Expo bieden Delhaize en het Smart Gastronomy Lab van Universiteit Luik een blik op de toekomst van voeding. Met interactieve demo’s, tastbare innovaties en futuristische experimenten laat het foodfestival bezoekers kennismaken met vijf baanbrekende voedseltrends.  

Wonderfood Adventure

Het Wonder Lab, ontwikkeld in samenwerking met het Smart Gastronomy Lab, is een interactieve ruimte opgevat als een laboratoriumkeuken waar wetenschap en gastronomie elkaar ontmoeten. 

"Het Smart Gastronomy Lab werkt samen met Wonderfood om het brede publiek bewust te maken van de uitdagingen van ons voedselsysteem, vandaag en in de toekomst. Samen willen we de nieuwste trends en wetenschappelijke ontdekkingen toegankelijk maken, met een duidelijke focus op gepersonaliseerde en duurzame voeding. Door wetenschap en culinaire ervaring te verbinden, laten we niet alleen zien wat we morgen zullen eten, maar ook waarom en hoe deze evoluties plaatsvinden," legt Dorothée Goffin, directeur van het Smart Gastronomy Lab, uit. 

Samen met het Smart Gastronomy Lab identificeerde Delhaize vijf trends die de komende twintig jaar het voedsellandschap zullen bepalen. Elke trend komt tot leven op Wonderfood via tastbare installaties en interactieve belevingen.

  • Food boosters – De superhelden van de keuken  

​Voedingsmiddelen zoals spirulina, chiazaad of granaatappel die bomvol voedingsstoffen zitten en je lichaam een natuurlijke boost geven en gezondheid ondersteunen. Een educatieve wand koppelt ingrediënten aan hun gezondheidsvoordelen én verrassende recepten. 

  • Living food – ​ Eten dat leeft 

​Ontdek de wereld van fermentatie: kimchi, kefir, kombucha… en maak kennis met de micro-organismen die deze bijzondere producten tot leven brengen in het Wonder Lab.

  • Caring food – Precisievoeding met 3D-printing 

​Functionele voeding op maat van je lichaam, gemaakt met 3D-foodprinters. Bezoekers zien live hoe chocolade in futuristische vormen wordt geprint en leren hoe 3D-printen ook voedselverspilling kan verminderen. 

  • Space food – Van de ruimte tot op je bord 

​Geïnspireerd door het MELiSSA-project (Micro-Ecological Life Support System Alternative) van de ESA (European Space Agency), krijg je te zien hoe een circulaire en sobere benadering van voeding kan worden toegepast: niets gaat verloren en alles wordt getransformeerd, in het licht van de klimaatuitdagingen. Inclusief demonstraties van ohmisch koken, een revolutionaire kooktechniek die sneller, energiezuiniger en duurzamer is. 

  • Connected food – Slimme keukens voor gezonder leven  

​Ontdek hoe verbonden technologieën, die gegevens kunnen uitwisselen of ​ ​ communiceren, zoals slimme borden en glazen maar ook portiesensoren en apps ons helpen om bewuster te koken, de gezondheid te verbeteren en voedselverspilling te beperken. 

Praktisch

Praktisch

In de vier centrale belevingszones van Wonderfood Adventure – VOORRAADKAST, MOESTUIN, OVEN en KOELKAST – ontdekken bezoekers hoe gezonde, lokale en duurzame voeding ook nu al deel kan uitmaken van het dagelijkse leven. 

Wanneer: zaterdag 15 & zondag 16 november 2025 – van 10u tot 18u 

Waar: Brussels Expo – Paleis 3 

Tickets & line-upwww.wonderfood.be

Meer info

Gerelateerde artikels

"De nobele kunst van het kaasmaken"
Aardappel blijft nummer  één
Slager en groentewinkel slaan handen in elkaar

Actueel

"De nobele kunst van het kaasmaken"
Delhaize en het Smart Gastronomy Lab laten je in het Wonder Lab proeven van de toekomst
Aardappel blijft nummer  één
cover-van-supermag-okt25-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2025

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • PMO, partner in Personeel- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy