Delhaize: derde editie van succesformule 'Gekke groenten'


Vorig jaar wist Delhaize maar liefst 110 ton te redden en de ambitie is om dit jaar meer dan 150 ton aan de man te brengen. Nieuwigheid dit jaar is dat de porties verkleind zijn tot 1 kilogram aan een scherpe prijs van 1 euro rond.

Uitbreiding naar alle Delhaizewinkels
Na het succes van het proefproject en de bevestiging in 2016 lanceert Delhaize voor het derde jaar op rij de gekke groenten in haar assortiment. En nu in alle Delhaizewinkels in België en Luxemburg.. Waar we in 2015 nog 15 ton groenten hebben gered die anders nooit de keuken van de klanten zou bereiken, konden we in 2016 al 110 ton redden. De ambitie in 2017 is om 150 ton te halen. Door deze nationale utbreiding kan Delhaize duidelijk een versnelling hoger schakelen in de strijd tegen voedselverspilling.

Het is niet toevallig dat Delhaize als eerste supermarktketen deze producten in haar winkels zou aanbieden. Al jaren strijdt Delhaize tegen voedselverspilling. Niet alleen door onverkochte producten weg te schenken maar ook nu door ervoor te zorgen dat groenten die er niet perfect uitzien, toch tot bij de consument geraken. Elk jaar zou er tot 1/3de van de voedselproductie niet geconsumeerd worden. Een groot deel van “misvormde groenten”zou dus niet verbruikt worden in de klassieke voedselketen. En daar wil Delhaize iets aan doen met deze actie. 

Nieuw : 1 kilo gekke groenten voor 1 euro
Nieuw dit jaar is dat de aangeboden pakketten kleiner zijn gemaakt waardoor ze nog toegankelijker en gebruiksvriendelijker zijn voor de klanten. Zo al een pakket nu 1 kilo gekke groenten bevatten aan een zeer scherpe prijs van 1 euro per pakket. Op die manier kunnen de groeten tot wel 30 % goedkoper zijn dan hun “normale” soortgenoten.

Delhaize strijdt tegen voedselverspilling
Duurzame ontwikkeling is een van de pijlers van de strategie van Delhaize en daarom zetten we ons elke dag  in om de voedseloverschotten te beperken. Delhaize wil tegen 2020 haar voedselverspilling halveren. Maar iedereen kan zelf inspanningen leveren om voedselverspilling tegen te gaan. 

Preventie: Delhaize probeert voedselverspilling zoveel mogelijk te beperken en daarom volgt ze haar voorraden heel nauwkeurig op en past ze haar bestellingen aan in functie van de winkels en hun behoeftes. Dat wil zeggen dat de winkels alleen maar het exacte aantal producten bestellen dat ze nodig hebben. Op die manier worden niet alleen de voedseloverschotten beperkt maar wordt het transport ook efficiënter. Om de voedseloverschotten te beperken, werkt Delhaize ook actief aan de verpakking van haar producten door verpakkingen aan te bieden die afgestemd zijn op de consumptie van producten door alleenstaanden of kleine gezinnen waardoor ze niet iedere dag restjes moeten weggooien.

Op haar website www.delhaize.be of in het Delhaize magazine vindt de klant ook advies en ideeën om, bijvoorbeeld, voedingswaren zo goed mogelijk te bewaren of om voedselrestjes te gebruiken in heerlijke recepten.

Schenking: Voedseloverschotten zijn soms onvermijdelijk. In dat geval, en wanneer het voedsel nog consumeerbaar is, doet Delhaize schenkingen aan de Voedselbanken en Restos Du Coeur. Delhaize geeft  meer dan 130 liefdadigheidsorganisaties ook de mogelijkheid om onverkochte etenswaren te komen afhalen in haar winkels. In 2016 werden zo ongeveer 2,5 miljoen maaltijden aangeboden (bovenop de 420 000 maaltijden die worden aangeboden dankzij de jaarlijkse actie in de winkels).  Alle maatregelen en acties die Delhaize neemt binnen haar strijd tegen voedselverspilling kaderen binnen één grote ambitie: tegen 2020 50% van haar doneerbare goederen (onverkochte maar nog consumeerbare producten) verdelen aan verenigingen.

Gerelateerde artikels

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen

Actueel

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy