Carrefour heropende in april twee van haar Markets. Eentje in Zulte en eentje in Kortijk Noord. We wensen de uitbaters nog veel succes!
Carrefour Market Zulte
Op 16 april 2025 opende Carrefour Market Zulte opent opnieuw de deuren, na twee weken verbouwen. Franchisepartner Xavier Nollé en zijn vrouw Kathy De Kocker: “We gingen voluit voor nog meer klantencomfort en investeerden ook in milieuvriendelijke ingrepen.”
Xavier en Kathy weten intussen wat het is om een Carrefour Market te vernieuwen. In 2019 namen ze de Carrefour Market in De Pinte over, om die een jaar later te renoveren. En in 2023 voegden ze de Carrefour Market in Beernem toe aan hun palmares en verbouwden ze ook een jaar later. De winkel in Zulte werd al in 2017 overgenomen. Het was dus tijd voor een remodelling, klinkt het.
De Carrefour Market Zulte kreeg een grondige make-over. De vernieuwde vloer springt meteen in het oog als je de winkel binnenwandelt. Andere ingrepen zijn minder opvallend, maar tekenen voor minstens evenveel positieve impact. Zo draaien de koelinstallaties nu op CO2. Ook de verwarming kreeg een upgrade. De winkel wordt nu verwarmd via recuperatiewarmte, een duurzame techniek.

Carrefour Market Kortrijk Noord
Na twee weken verbouwen opende op 9 april 2025 ook de Carrefour Market Kortrijk Noord opnieuw de deuren. “Duurzaamheid, klantencomfort en verse producten waren de drie speerpunten van onze vernieuwing”, vertelt franchisepartner Jerica Cretskens.
Klanten ontdekken er ook tal van nieuwigheden. Het oude magazijn werd namelijk omgebouwd tot 400 m2 bijkomende winkelruimte. Een van de eyecatchers op die extra winkeloppervlakte is de nieuwe zithoek. “Er is een middelbare school vlakbij, dus regelmatig kopen leerlingen hun lunch bij ons”, legt Jerica uit. “Die kunnen ze nu gezellig ter plaatse opeten in onze zithoek.”
De laadpalen op de parking zijn slechts één voorbeeld van de duurzame ingrepen. De Carrefour Market werd ook uitgerust met zuinige ledverlichting en extra isolatie. “Onze vernieuwde koelinstallatie is een pak ecologischer omdat ze nu op CO2 draait”, voegt Jerica toe. “En het verwarmingssysteem met warmterecuperatie is niet alleen milieuvriendelijker, maar bespaart ons heel wat energiekosten.”
“De winkel kreeg een volledig nieuwe versafdeling, waar slagers ter plaatse het vlees versnijden”, vertelt Jerica. “Ook de rayons met charcuterie en kaas – die trouwens ook hier gesneden worden – zijn nieuw.” Aan de brood- en patisserierayons springen tenslotte ook de rijskasten en rotatieovens in het oog.

Actueel

Dossier digitalisering & mini-dossier veiligheid
SuperMAG zomereditie 2025
Lees artikel

Gezond evenwicht
Buurtsuper.be bepleit voedselveiligheidsbeleid dat voldoende rekening houdt met kleinere bedrijven
Lees artikel
