Carrefour Market Scheldewindeke is Groentevakman 2022

5 min.

Trots op die van ons

Op donderdag 9 juni 2022 werd Carrefour Market Scheldewindeke uit Oosterzele, de winnaar van de Groentevakman 2022 in de categorie buurtsupermarkten, gelauwerd. De wedstrijd, ondertussen al aan zijn achtste editie toe, is een initiatief van Flandria in samenwerking met Boerenbond, Buurtsuper.be en VLAM.

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige onderneming, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Door producten van bij ons in de kijker te zetten, speel je bovendien in op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten.

Met de wedstrijd ‘Groentevakman’ wil VLAM en haar partners de versverantwoordelijken en hun team motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om groenten van bij ons in de kijker te zetten. 

Mama in de groentjes

Carrefour Market Scheldewindeke streeft ernaar om haar klanten iedere dag verse groenten en fruit van topkwaliteit aan te bieden.

Tijdens de wedstrijd wist Carrefour Scheldewindeke de mystery shoppers het sterkst te imponeren met hun groente- en fruitrayon en de klantvriendelijkheid van het team. Hun promotieactie met lokale groenten was één van de creatiefste tijdens deze wedstrijd. Met de actie ‘Mama in de groentjes’ bedacht het team samen zes vrolijke wenskaarten voor mama’s, die klanten gratis mochten meenemen. Elke wenskaart kreeg een originele quote waar Belgische asperges, wortels, radijzen, boontjes en (bloem)kolen de hoofdrol in speelden. Klanten konden ook tien verse groenteboeketten winnen.

Zaakvoerder Frederic Van Landeghem, winkelverantwoordelijke Els Van Bever en het team zijn terecht fier op de titel van Groentevakman 2022: “Een gezonde levensstijl is van groot belang voor ons, daarom kiezen wij steeds bewust voor een mooi gamma lokale groenten en fruit. Die zetten we nog eens extra in de kijker met een Belgisch label. Het team streeft er dan ook dagelijks naar om van de afdeling groenten en fruit het gezondste én mooiste plekje van Carrefour Scheldewindeke te maken.”

Het welverdiende zilver gaat naar B2 Supermarkt Broekmans uit Heusden-Zolder. Brons gaat naar buurtsuper Van Eccelpoel uit Herentals. 

Mystery shopper

Alle buurtsupers konden zich inschrijven voor de wedstrijd. Een expertenjury beoordeelde de kandidaturen. Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg enkele mystery shoppers over de vloer. Die beoordeelden de kandidaten, onder andere, op de aantrekkelijkheid van hun rayon en het aanbod van verse, Belgische groenten. De deelnemers kregen vervolgens de opdracht om een creatieve promotieactie te bedenken met lokale groenten. 

Niet enkel de winnaars, maar alle deelnemers worden getrakteerd op een individueel rapport van de mystery shopper bezoeken aan hun zaak en een attentie voor het team.

De winnaar krijgt daarbovenop:

 • een cheque van 1.000 euro;
 • een degustatie van Flandria op het winkelpunt;
 • kwalitatieve schorten van Flandria;
 • promotiemateriaal om de overwinning in de kijker te zetten op het winkelpunt;
 • én media-aandacht, onder meer via de verschillende communicatiekanalen van de organiserende partners.
Healthy Fresh is Groentevakman 2022

Gerelateerde artikels

Feest voor de Buurtsupers van het jaar en Groentevakmannen
Kies voor lokaal in je buurtsuper en ...
Veroverden de snack-komkommers ook jouw hart?

Actueel

Feest voor de Buurtsupers van het jaar en Groentevakmannen
Kies voor lokaal in je buurtsuper en ...
Hoe hard zijn de prijzen gestegen in supermarkt?
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

 • HACCP & Voedselveiligheid
 • Voedingsspeciaalzaken
 • Personeels- en Managementopleidingen
 • Loon- en arbeidsvoorwaarden
 • Franchise
 • Info & advies
 • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy