Buurtsuper.be tekent in op duurzaamheidsplan van Brussels Gewest
Deze strategie omvat een honderdtal maatregelen van “de boer tot het bord” (zie: http://www.goodfood.brussels/nl).
In de Gewestelijke Good Food-strategie zijn ambitieuze doelstellingen voor 2020 vastgesteld. Een doelstelling van 30% vermindering van de voedselverspilling voor 2020 is eveneens bepaald voor alle actoren op de schaal van het Brussels Gewest (gezinnen, horeca, voedselverwerkende industrie, supermarkten, ...).
In deze context voorziet de Good Food-Strategie onder meer in samenwerking met UNIZO en Buurtsuper.be. Het akkoord voorziet 3 luiken waaronder de promotie en verbetering van duurzame producten die voldoen aan de principes van "Good Food" (lokaal/Belgisch, seizoensgebonden, producten met een biologisch label, fairtrade producten, ...), het voorkomen van voedselverspilling en de benutting van onverkochte producten.
Zo biedt Buurtsuper een persoonlijke begeleiding aan waarbij de leden en buurtsupermarkten op een volstrekt hygiënische wijze aan restverwerking kunnen doen, is er een partnership met Renewi rond ophaling van voedselafval met oog op valorisatie door vergisting en energierecuperatie en tot slot een recent pilootproject ‘Buurtsuper zoekt boer’, waarbij in samenwerking met de Boerenbond en het ‘Innovatiesteunpunt Korte Keten’, buurtsupermarkten in contact worden gebracht met lokale producenten met het oog op de verkoop van lokale producten.