Buurtsuper.be over verdwijnen bankautomaten


Belangenbehartiging

In de media werd vandaag opnieuw bericht over het verdwijnen van bank- of geldautomaten in landelijke gemeentes. Buurtsuper.be wees daarom op het feit dat twee jaar geleden heel wat buurtsupers, die een bankautomaat in hun winkel ter beschikking stelden, werden teruggefloten door de FOD Binnenlandse Zaken. Buurtsuper.be hoopt alvast dat de nieuwe regering deze kwestie kan uitklaren.

Buurtsuper.be waarschuwde eerder al voor de tendens dat steeds meer gemeenten zonder geldautomaat vallen. In deze context is het des te opvallender dat verschillende buurtsupermarkten, die sinds lange tijd een geldautomaat in hun winkel ter beschikking stellen, twee jaar geleden werden teruggefloten door de FOD Binnenlandse Zaken.

De FOD oordeelde dat de betrokken buurtsupers niet beschikten over een vergunning die, strikt wettelijk gezien, noodzakelijk is om ‘geldtransporten’ te doen. De verplaatsingen van de geldautomaat vooraan in de winkel naar de beveiligde kluis een tiental meters verderop, werd als ‘geldtransport’ beschouwd en kon dus niet langer.

Buurtsuper.be is er van overtuigd dat geldautomaten in winkels maatschappelijk gezien een oplossing bieden voor de minder mobiele bevolking. Maar ook de buurtsuper zelf heeft voordeel bij de installatie van zo’n geldautomaat. De hoeveelheid cash geld in de supermarkt slinkt gevoelig en de zaakvoerder moet niet langer zelf het cash geld naar de dichtstbijzijnde bank brengen.

Buurtsuper.be hoopt dus dat de regering één en ander kan rechttrekken.

"Ook de buurtsuper zelf heeft voordeel bij de installatie van zo’n geldautomaat. De hoeveelheid cash in de supermarkt slinkt gevoelig en de zaakvoerder moet niet langer zelf het cash geld naar de dichtstbijzijnde bank brengen."

Gerelateerde artikels

Boerenbond wil promostunts aan banden leggen
CD&V wil statiegeld invoeren
Betalend parkeren afschaffen?

Actueel

Boerenbond wil promostunts aan banden leggen
CD&V wil statiegeld invoeren
Compagnon de route van Herman Nijs
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy