Blauwe bessen zijn terug!

3 min.

Trots op die van ons
Productnieuws

Vanaf deze week kunnen consumenten opnieuw genieten van overheerlijke, Hoogstraten blauwe bessen. Tot oktober wordt deze op en top Belgische lekkernij verkocht door Coöperatie Hoogstraten. Naast de aardbeien, vertegenwoordigen de blauwe bessen de grootste groep binnen de Hoogstraten zachtfruit-familie.

Deze verrukkelijke bessen zijn zwartblauw van kleur en hebben een zacht donslaagje. Dit natuurlijk beschermlaagje kan gezien worden als een kwaliteitskenmerk van handmatig oogsten. Gepassioneerde telers plukken de bessen stuk voor stuk met de hand zodat het donslaagje onbeschadigd blijft. Zodra het donslaagje verdwenen is, hebben ze veel van hun smaak verloren. Na het plukken worden de besjes voorzichtig in doosjes verdeeld en kort in een optimale koeling geplaatst voordat ze bij ons verkocht worden. 

De Hoogstraten blauwe bessen zijn uniek in zijn soort en zijn niet te vergelijken met andere buitenlandse varianten. Bovendien hebben ze dit voorjaar optimaal groeizaam weer gehad, waardoor de kwaliteit uitstekend is. 

Een superieure productkwaliteit, een uitzonderlijke smaak en kraakvers. Dat zijn de parameters voor Hoogstraten bessen. De blauwe bessen die een milde zoete smaak hebben, zijn daarenboven rijk aan vezels. 

TIP: Inspireer jouw klanten met lekkere recepten met blauwe bessen! 

https://www.hoogstraten.eu/recepten

Over Coöperatie Hoogstraten

Coöperatie Hoogstraten is één van de belangrijkste Belgische afzetorganisaties voor verse groenten en fruit met een omzet van ongeveer 300 miljoen euro.

Vanuit Hoogstraten wordt het hele jaar rond geleverd aan Belgische en internationale supermarktketens, groothandelaars en exportfirma’s. Samen met sz meer dan 200 actieve tuinders, zorgen 100 vaste medewerkers er dagelijks voor dat hun klanten kunnen genieten van verse groenten en fruit van hoge kwaliteit, vol smaak en met respect voor duurzaamheid.

Gerelateerde artikels

Feest voor de Buurtsupers van het jaar en Groentevakmannen
Kies voor lokaal in je buurtsuper en ...
Veroverden de snack-komkommers ook jouw hart?

Actueel

Feest voor de Buurtsupers van het jaar en Groentevakmannen
Kies voor lokaal in je buurtsuper en ...
Hoe hard zijn de prijzen gestegen in supermarkt?
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy