Bart Buysse nieuwe gedelegeerd bestuurder van UNIZO

2 min.

Bart Buysse (56) wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van UNIZO. Met zijn jarenlange ervaring in werkgeversvertegenwoordiging, sociaal overleg en kmo-beleid, wil hij UNIZO verder profileren als het sterkste en meest invloedrijke ondernemersnetwerk in Vlaanderen en daarbuiten. 

Bart Buysse stond de afgelopen zeven jaar aan het roer bij Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, een organisatie met impact in een sector met 4.000 bedrijven waarvan 95% kmo’s. Daarvoor bekleedde hij strategische functies bij het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), onder meer als directeur-generaal.

Hij vertegenwoordigde Belgische werkgevers in diverse nationale en Europese overlegorganen, waaronder de Nationale Arbeidsraad, De Groep van Tien, het Belgisch Ketenoverleg (agrovoedingssector) en FoodDrinkEurope. Zijn expertise ligt in belangenbehartiging, sociaal overleg, beleidsbeïnvloeding en strategisch leiderschap.

“Ik ken de dossiers, de spelers en de dynamiek van het overleg- en ondernemerslandschap intussen door en door. Maar belangrijker nog: ik ken de verhalen van onze ondernemers en sta tussen hen in, ook om voeling te houden met het terrein. Daar haal ik mijn mosterd en lobbykracht uit."

Leestip: we interviewden Bart nog in zijn hoedanigheid van CEO van Fevia. Lees het interview met hem hieronder! 

"Belgische voeding staat hoog aangeschreven"

Gerelateerde artikels

PMO heeft een podcast: ontdek Shelfmade!
Belgen besteden in 2024 130 mio euro aan Italiaanse vleeswaren
Warme winkel met lokale troeven

Actueel

PMO heeft een podcast: ontdek Shelfmade!
Belgen besteden in 2024 130 mio euro aan Italiaanse vleeswaren
Warme winkel met lokale troeven
cover-van-supermag-juni2025-hr.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2025

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy