Zonder cash, zonder personeel

2 min.

Winkelopeningen

Geen personeel, 24 uur per dag open en geen sluitingsdagen: dat is buurtwinkel Para Ti. Op 7 februari opent de voedingswinkel van de broers Corneel (29) en Tom Martens (31) de deuren op de Sint-Kwintensberg in Gent. In West-Vlaanderen hebben ze al drie andere filialen.

In Gent kan je al shoppen zonder kassamedewerkers in de selfservicewinkel Okay, maar daar komt volgende maand dus ook Para Ti bij. “Wij waren eigenlijk eerst met zo’n concept in België, maar dan in Brugge. We zijn onze eerste winkel gestart in 2019”, zegt zaakvoerder Corneel.

Om er te kunnen winkelen, moet je de Para Ti applicatie https://www.para-ti.be downloaden. Daarmee scan je dan de QR-codes die op alle kasten en koelkasten in de winkel hangen. Die zijn standaard op slot maar gaan open als je de QR-code gescand hebt. De deuren van de winkel zijn overdag open, maar zullen ’s nachts ook pas open gaan als je de QR-code scant.

De kasten en frigo’s werken met gewichtssensoren in de schappen. Die registreren wat je uit de rekken haalt als je de code op de deur gescand hebt. Er is één QR-code per frigo.”

Dagelijks komt Corneel of iemand anders wel in de winkel om de rekken aan te vullen en te zorgen dat alles er proper bij ligt. “De eerste twee weken is er sowieso overdag iemand aanwezig. Het is de bedoeling dat mensen ons kennen en het geen anonieme winkel is.”

Bron: made-in.be/oost-vlaanderen

Gerelateerde artikels

2e OKay Direct in Lennik
Heropening SPAR Express Middelkerke
Nieuwe uitbaters voor Proxy Delhaize Noordzand

Actueel

De grote Lenteschoonmaak
Februari zonder supermarkt
Een boon voor de boon
cover-van-supermag-dec-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy