Zo voorkom je voedselverspilling

3 min.

Productnieuws

Als toonaangevende organisatie in de strijd tegen voedselverspilling deelde Too Good To Go onlangs enkele 'old me versus new me'-tips om voedselverspilling te voorkomen. Kleine aanpassingen met veel impact, dus. Deel ze ook met jouw klanten! 

Vanaf nu zal jij de aardappelen nooit meer naast de uien bewaren om bederf tegen te gaan. Welke hacks ga jij direct toepassen?

1. Droog brood: heb je oud, droog brood? Maak het vochtig met een beetje water en leg het ongeveer 10 minuten in de oven (of airfryer). Zo wordt het weer zo goed als vers. 

2. Sla: bewaar groene bladgroenten in een schone handdoek. Breng verwelkte bladeren weer tot leven door ze een paar minuten in een kom met ijswater te weken. 

3. Wortels: bewaar ze in een propere vaatdoek en leg ze niet bovenop elkaar. Als je wortelen al een beetje zacht zijn, doop ze dan in een kom water om ze opnieuw knapperig te maken. 

4. Spinazie: rol de spinazie in een propere vaatdoek om overtollig vocht op te nemen. Bewaar het in de groentelade. 

5. Paddestoelen: bewaar ze in een papieren zak in je groentelade. Was ze niet voor gebruik, want vocht doet ze hun smaak verliezen. 

6. Aardappels en uien: bewaar aardappels en uien op een koele, droge plek, maar nooit in de koelkast. Bewaar ze altijd apart, want uien zijn gevoelig voor het ethyleengas dat de aardappels produceren. 

7. Komkommer: als je komkommer al een beetje slap is, snijd deze dan in langwerpige stukjes en doop ze in een tupperware gevuld met water om ze weer knapperig te maken. 

8. Asperges: bewaar je verse asperges in een glas gevuld met water, net zoals een bloemenboeket. 

9. Citroenen: bewaar je citroenen in een gesloten doos gevuld met een centimeter water. 

10. Verse kruiden: doe je verse kruiden in een luchtdicht bakje waarin je een vel keukenrol hebt gelegd.

Word partner van Too Good To Go

Word partner van Too Good To Go

Wil jij onverkocht eten veranderen in omzet én zo mee strijden tegen voedselverspilling? Meld je bedrijf dan aan voor Too Good To Go via onderstaande link. 

Leestip: Jana en Filip Sabbe van AD Lede en Sam Dewitte van AD Waregem en Deinze vertellen in ons magazine hoe ze minder weggooien en daardoor meer verdienen, lees het artikel hier

 

Meld je aan bij Too Good To Go

Gerelateerde artikels

JOZO, met een snufje Mondriaan

Erfgoedcampagne met limited edition verpakking en zoutblik

JOZO, met een snufje Mondriaan

2 min.
Oddlygood® lanceert glutenvrije Dreamy Desserts
Plantaardige lasagne

Come a casa

Plantaardige lasagne

2 min.

Actueel

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy