Wevelgem plaatst zelf geldautomaat

2 min.

Wevelgem installeert als eerste Belgische gemeente zelf een nieuwe geldautomaat. Het gemeentebestuur betaalt 126.000 euro aan Loomis om er een CASH 24/7-geldautomaat te plaatsen. Een nationale primeur.

Loomis en de gemeente Wevelgem, dat drie deelgemeenten en ruim 31 000 inwoners telt, kondigden aan dat ze samen een CASH 24/7-geldautomaat (ATM) op een strategische en drukbezochte plaats in de gemeente zullen plaatsen. Al drie jaar, sinds de sluiting van de Belfiusbank, is het bestuur bezig met zoeken naar een oplossing. Het laatste halfjaar kwam die zoektocht in een stroomversnelling met het verdwijnen van de laatste bank.

Wevelgem gaat een contract aan van vier jaar en betaalt daarvoor van 126.000 euro. Niet min. “Zeker omdat het eigenlijk niet onze taak is om dergelijke diensten te faciliteren”, weet schepen Kevin Defieuw (CD&V). “We wilden niet langer wachten op wat er op federaal niveau speelt. Wij wilden meteen actie ondernemen.” Bovendien zou Moorsele volgens Defieuw uit de boot vallen. Aangezien er zich op 2,5 kilometer een ander bankautomaat bevindt in die andere deelgemeente Gullegem, zouden de 7.000 Moorselenaren op papier geen eigen automaat nodig hebben.

Wevelgem is de eerste, maar zal niet de laatste zijn. “Dit jaar staan er nog vijf automaten gepland. We zien dat vooral in Wallonië waar alles nog veel meer uitgestrekt is de interesse groot is, maar ook elders komt de vraag”, weet Ellen Van Berlamont, Sales & Marketing Director van Loomis Belgium.

Bron: Nieuwsblad.be

Gerelateerde artikels

Paaseieren bestellen

Online te bestellen

Paaseieren bestellen

1 min.
Buurtsuper.be begeleidt franchisenemers bij overname
Crashed Glass

Jupiler

Crashed Glass

2 min.

Actueel

Paaseieren bestellen

Online te bestellen

Paaseieren bestellen

1 min.
Buurtsuper.be begeleidt franchisenemers bij overname
Crashed Glass

Jupiler

Crashed Glass

2 min.
cover-supermag-feb-2023-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy