Weekend van het stoofvlees

2 min.

Stoofvlees met rundvlees van bij ons is een absolute topper! VLAM zet deze nationale trots extra in de kijker op 13 en 14 januari 2024. Inspireer je klanten door ook deel te nemen aan deze actie. Je geniet van gratis publiciteit, heel wat tips én een affiche om op te hangen in je winkel.

Wanneer je denkt aan de Vlaamse culinaire klassiekers dan mag stoofvlees absoluut niet ontbreken. Rundvlees van bij ons met frietjes en daarbij een frisse salade of gegrilde groenten. Je kan het hele jaar door smullen van deze lekkernij!

Downlad de affiche hieronder, hang 'm op in je zaak en overtuig zo je klanten om te kiezen voor stoofvlees met rundvlees van bij ons

Alvast enkele tips (voor jou of je klant) om stoofvlees perfect klaar te maken:

  • Ga voor rundvlees waar nog een beetje vet aan zit. Dit geeft veel meer smaak en wordt ook malser.
  • De belangrijkste kruiden voor stoofvlees zijn peper, zout, tijm en laurier.
  • Naast de kruiding is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen zoet en zuur. De zoete smaak creëer je met stroop, bruine suiker of peperkoek, de scherpere toets door een boterham met mosterd of een beetje azijn toe te voegen.
  • Gebruik in je stoofvlees een bruin bier dat niet te bitter smaakt zoals Petrus Oud Bruin, Liefmans Goudenband of donkere Leffe. Ook een fruitig bier (zoals Rodenbach) kan perfect.
  • Stoofvlees moet lang pruttelen, maar zeker niet koken.
  • Stoofvlees is een dag later nog lekkerder. Schep eerst de stukjes vlees uit de pot. Warm de saus op en voeg pas op het einde het vlees toe. Zo gaart het vlees niet te ver. 

En ... kies voor de bereiding van stoofvlees altijd voor vlees van bij ons. Dan trek je de lokale kaart: je klant is steeds vaker op zoek naar producten van Belgische oorsprong, omwille van de smaak, kwaliteit en veiligheid, de beperkte voedselkilometers én het ondersteunen van de lokale economie. Je klant zal dit dus zeker weten te appreciëren.

Gerelateerde artikels

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen

Actueel

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy