Weekend van het Stoofvlees

2 min.

Stoofvlees met vlees van bij ons, geserveerd met knapperige frietjes, een frisse salade of gegrilde groenten. Dat kan jong en oud altijd bekoren! Om ook jouw klanten te overtuigen om deze Belgische klassieker op tafel te zetten, lanceert VLAM het Weekend van het Stoofvlees op 25 en 26 februari 2023.

Neem met jouw zaak ook deel en profiteer van de publiciteit. Inspireer dat weekend jouw klanten met diverse stoofvleesrecepten, hang de affiche van VLAM op en organiseer een onweerstaanbare promotie in jouw zaak.

Her alvast enkele bereidingstips voor hét perfecte stoofvlees, die je kan delen met jouw klanten.

  • Ga voor vlees waar nog een beetje vet aan zit. Dat geeft veel meer smaak en wordt ook malser.
  • De belangrijkste kruiden voor stoofvlees zijn peper, zout, tijm en laurier.
  • Naast de kruiding is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen zoet en zuur. De zoete smaak creëer je met stroop, bruine suiker of peperkoek. De scherpere toets verkrijg je door een boterham met mosterd of een beetje azijn toe te voegen.
  • Gebruik in je stoofvlees een bruin bier dat niet te bitter smaakt zoals Petrus Oud Bruin, Liefmans Goudenband of donkere Leffe. Ook een fruitig bier zoals Rodenbach kan perfect.
  • Stoofvlees moet lang pruttelen, maar zeker niet koken.
  • Stoofvlees is een dag later nog lekkerder. Schep eerst de stukjes vlees uit de pot. Warm de saus op en voeg pas op het einde het vlees toe. Zo gaart het vlees niet te ver.

Gerelateerde artikels

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen

Actueel

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy