Webshop verkoopt 'vervallen' producten

2 min.

Winkelopeningen

De Finse webwinkel Foodello is van start gegaan in Vlaanderen. Het verkoopt producten die de supermarkten niet meer willen verkopen, bijvoorbeeld omdat de 'ten minste houdbaar tot'-datum nadert of is verstreken.

Op de website zijn verschillende producten te vinden, van zeep tot koekjes of thee. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen als missie voedselverspilling bestrijden. Het doet dat door opruimings- en restpartijen op te kopen en aan te bieden met korting.

Foodello levert sinds vorige week ook in Vlaanderen en heeft plannen om uit te breiden naar de rest van België. De producten worden geleverd vanuit een magazijn in Westzaan, ten noorden van Amsterdam.

Sommige aangeboden producten hebben een “ten minste houdbaar tot”-datum die al verstreken is. Foodello mag die nog verkopen, bevestigt het federale voedselagentschap FAVV. Er wordt immers een onderscheid gemaakt tussen “te gebruiken tot” en “ten minste houdbaar tot”.

In het laatste geval gaat het volgens het FAVV om producten die na de datum nog geconsumeerd kunnen worden, op voorwaarde dat ze in goede omstandigheden bewaard werden en dat de verpakking niet is beschadigd. De verantwoordelijkheid ligt wel bij de distributeur.

Bron: made-in.be/antwerpen

Gerelateerde artikels

2e OKay Direct in Lennik
Heropening SPAR Express Middelkerke
Nieuwe uitbaters voor Proxy Delhaize Noordzand

Actueel

De grote Lenteschoonmaak
Februari zonder supermarkt
Een boon voor de boon
cover-van-supermag-dec-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy