Vlaamse regering versoepelt energiesteun

3 min.

Energie
Belangenbehartiging

Buurtsuper.be en UNIZO hadden eerder deze maand aangedrongen op de versoepeling van de Vlaamse steunmaatregel met betrekking tot de energiekosten. Slechts een zeer beperkt deel van het voorziene budget was gebruikt omdat de voorwaarden veel te strikt waren. De energiesteun wordt nu gedeeltelijk versoepeld. 

Concreet wordt voor het huidige en eerste kwartaal van 2023 het eerdere criterium van ‘operationeel verlies’ vervangen door een ‘winstdaling (EBITDA-daling) van minstens 50%’ én het eerdere criterium van ‘verdubbeling van de energieprijs’ vervangen door een ‘stijging van de energieprijs met minstens 50%’.

Buurtsuper.be betreurt wel nog dat de criteria voor het afgelopen of laatste kwartaal van 2022 niet meer gewijzigd kunnen worden en derhalve de meerderheid van de leden er geen beroep kunnen doen. We blijven ook aandringen om de indieningstermijn te verruimen zodat ondernemers minstens dit kwartaal de tijd hebben om de aangifte te doen.

Met de Vlaamse energiesteun wil de Vlaamse regering bedrijven helpen die worden geconfronteerd met stijgende energie-uitgaven. De te beperkende voorwaarden worden die van toepassing waren worden nu door de Vlaamse regering versoepeld voor het eerste kwartaal van 2023 zodat de steun daadwerkelijk terecht kan komen bij de supermarkten en speciaalzaken die hier nood aan hebben.

Gerelateerde artikels

Frankrijk wil krimpflatie aanpakken
Nieuwe franchisewet beschermt zelfstandige supermarkten tegen onevenwichtige contracten
Studenten en werkgevers eisen verankering 600 uur studentenarbeid

Actueel

“Moeten op meer aanbodgedreven manier naar arbeidsmarkt kijken”
Frankrijk wil krimpflatie aanpakken
Sleutel mee aan de workforce managementtool van BookU
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy