Vernieuwde Spar Lichtaart zet in op vers en lokaal winkelen

2 min.

Winkelopeningen

“De vernieuwing kwam vooral uit nood aan meer ruimte. We willen klanten een aangenamere winkelervaring bieden en medewerkers meer comfort geven in hun job”, vertelt Guy (49 jaar) Van de Poel, zelfstandig ondernemer van Spar Lichtaart. Na drie weken intens verbouwen opent de Spar winkel op vrijdag 22 september opnieuw. Om dat te vieren zet Guy samen met zijn broer Luc (53 jaar) en moeder Martha (76 jaar), de mede-uitbaters, de deuren van de winkel een dag vroeger open op 21 september voor een avondreceptie.

De buurtsupermarkt in Lichtaart werd volledig gerenoveerd in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels en uitgebreid met 250 m² extra winkelruimte. De nieuwe indeling zorgt voor nóg meer keuze aan verse en lokale voeding: van charcuterie, kaas tot verse groenten en fruit. De bakkerij is ook groter: pistolets en stokbroden worden ’s nachts gerezen, ter plaatse gebakken en kraakvers aangeboden. Ook Martha’s Smaakbar is nieuw en uniek in de winkel.

Het eigen label “Martha’s” bestaat al sinds 2019 en verwijst naar oprichtster Martha Roes, de moeder van uitbaters Guy en Luc. “Naar een goede naam voor ons eigen label voor de versproducten moesten we niet lang zoeken. Martha’s Smaakbar is onze belevingsbar, waar we ter plaatse heerlijke slaatjes, pizza’s en versgeperste sappen klaarmaken”, legt Guy uit. “Zo brengen we de persoonlijke beleving terug tussen de klanten.”

De familiezaak groeide uit tot een sterk team van een 25-tal vaste medewerkers, ondersteund door flexi-jobbers en jobstudenten. Ze komen bijna allemaal uit de streek. “Het team is voor ons het goud van de winkel. Onze winkelmanager Martine en assistente Lotte vormen de sterke link tussen ons en het team. Guy en ik zijn perfect complementair, met Martha als onze ervaren rechterhand”, legt Luc uit.

Gerelateerde artikels

Proxy Delhaize Zwijndrecht
Spar Ruddervoorde

Winkelopening

Spar Ruddervoorde

2 min.
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.

Actueel

Flavor Shop betrekt team bij elke aanwerving
"Kwaliteit in plaats van lage prijzen promoten"
UNIZO wil af van overdreven ontslagbescherming
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy