Vader en zoon stoppen er mee

2 min.

De uitbaters van de Carrefour Express in het centrum van Lovendegem stoppen ermee. “Na zes jaar ploeteren, vechten en strijden is het genoeg geweest”, zegt zaakvoerder Patrice Engelschenschilt, die vreest dat er door de crisis in supermarktenland nog collega’s de brui zullen aan geven. 

De Carrefour Express in het Lovendegem krijgt vanaf dinsdag 13 juni een nieuwe uitbater. Vader Frank en zoon Patrice Engelschenschilt geven hun supermarkt op, én ze communiceren over de reden waarom.

“We hebben onze omzet en het aantal klanten op zes jaar tijd meer dan verdubbeld, we hebben evenementen georganiseerd om de mensen naar het Dorp te lokken en elke dag keihard gewerkt en gestreden voor onze winkel”, zegt Patrice. “Maar de marges daalden, terwijl onze vaste kosten, energie en personeel, te hoog waren om maandelijks nog maar iets over te houden. Elke zelfstandige heeft het lastig in het begin. Maar als je na zes jaar nog altijd moet ploeteren, moet je keuzes maken.”

Om de kosten te drukken nadat de energiefactuur vorig najaar gestegen was van 3.000 naar 16.000 euro per maand, was de Carrefour Express al één dag per week gesloten. Nu wordt het warenhuis, dat ook op zon- en feestdagen open was tot 19 uur, dus overgelaten.

Hun andere Carrefour, in de Oostveld Kouter, is niet over te nemen. “Daar hebben we totaal andere voorwaarden. Zolang mijn vader bezig wil zijn tijdens zijn pensioen, zal hij er klanten met de eeuwige glimlach ontvangen.” Mama An en zoon Patrice, die aan de slag gaat als account manager in de evenementensector, blijven achter de schermen actief.

Bron: www.made-in.be/oost-vlaanderen

Gerelateerde artikels

Heb jij je attenties en promopakket goed ontvangen?
Lokale telers in pop-upexpo van fotograaf Jimmy Kets
Beschuldigde, sta op!

Column Luc Ardies

Beschuldigde, sta op!

2 min.

Actueel

Heb jij je attenties en promopakket goed ontvangen?
Lokale telers in pop-upexpo van fotograaf Jimmy Kets
Beschuldigde, sta op!

Column Luc Ardies

Beschuldigde, sta op!

2 min.
cover-supermag-juni-2023-hr.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy