UNIZO en Buurtsuper.be teleurgesteld in energiedeal

3 min.

Belangenbehartiging
Energie

Maandagavond bereikte de federale regering een akkoord over de energiedeal. UNIZO en Buurtsuper.be reageren teleurgesteld: “De maatregelen zijn vooral gericht op gezinnen. Er zijn geen concrete inspanningen om de energiekosten van bedrijven te temperen. Onbegrijpelijk!”, zegt UNIZO gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche. Een positieve noot is dat het stelsel van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht wordt verlengd tot eind juni. 

“De maatregelen temperen de inflatie en zorgen voor minder kosten voor tankkaarten. De verlaging van de prijs aan de pomp is zeker een goede zaak, maar we missen concrete maatregelen om de energiefactuur voor ondernemers te drukken”, aldus Danny Van Assche.

De regering vraagt eerst aan de Nationale Bank om de gevolgen van de stijgende energie- en grondstoffenprijzen verder te onderzoeken alvorens er maatregelen voor ondernemingen komen. Danny Van Assche: “We snappen niet waar men op  wacht. De situatie bij de bedrijven is minstens even precair als bij de gezinnen. De facturen zijn verveelvoudigd. Door nog langer te wachten om hierop in te grijpen komen veel bedrijven in de problemen.” 

De verlenging van het stelsel van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht tot eind juni is een goede zaak. Dat systeem verviel op 31 maart. UNIZO was vragende partij om het minstens met een kwartaal te verlengen. Ondertussen moet het klassieke systeem van tijdelijke werkloosheid om economische reden grondig hervormd worden. 

Gerelateerde artikels

Prijzenoorlog in supermarktlandschap
Automatische loonindexering onhoudbaar
FAVV-boete? We kunnen helpen!

Actueel

Feest voor de Buurtsupers van het jaar en Groentevakmannen
Kies voor lokaal in je buurtsuper en ...
Hoe hard zijn de prijzen gestegen in supermarkt?
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy