Het verschil tussen de Ierse en Schotse whisk(e)ys zit hem niet alleen in de schrijfwijze. Ierse whiskeys zijn in het algemeen zachter van smaak dan hun Schotse buren. Dat komt niet alleen door een andere distillatietechniek, waarbij Ierse whiskey drie keer wordt gedestilleerd tegen twee keer in Schotland. Ierse stokerijen maken ook geen gebruik van turf om hun gemoute gerst te drogen. Het is die turf die de Schotse whisky’s hun traditionele rokerige smaak geven. De Ierse whiskey is dus zachter en lichter van smaak. Wat toegankelijker zeg maar.
Ook zo bij The Busker, een nieuwe Ierse whiskey die in een stoere eigentijdse fles wordt gebotteld.
The Busker wordt gestookt door Royal Oak Distillery in Country Carlow, gelegen in het zuidoosten van Ierland. Ze brengen meteen vier de soorten Ierse Whiskey’s op de markt. De drie klassieke Ierse whiskeystijlen - Single Grain, Single Malt en Single Pot Still, die samen The Busker Single Collection vormen en de The Busker Blend een blend van een Single Grain, een Single Malt en een Single Pot Still.