Teken geen franchisecontract zonder professioneel advies!

3 min.

Het is belangrijk dat je een nieuw of te verlengen franchisecontract met kennis van zaken analyseert. Buurtsuper.be stelt te vaak vast dat ondernemers blindelings vertrouwen hebben in het feit dat onrechtmatige bedingen door de wetgeving nietig zullen worden verklaard, terwijl het huidige verbintenissenrecht nog altijd ervan uitgaat dat wat partijen tekenen sowieso bindend is. 

Buurtsuper.be heeft met haar jarenlange ervaring en in samenwerking met een gespecialiseerd advocatenkantoor een ‘Quick Scan Franchise’ ontwikkeld. Met deze scan krijg je als kandidaat- of gevestigde franchisenemer een korte maar heldere juridische analyse van de belangrijkste clausules in je contract. 

We raden aan om van zodra het ontwerpcontract in je bezit is, het door te sturen naar info@buurtsuper.be en de ‘Quick Scan Franchise’ aan te vragen. 

Op die manier ben je als supermarktzaakvoerder voldoende gewapend om minstens de juiste vragen te stellen of zelfs clausules te weren uit het voorgelegd contract die voor jou als franchisenemer onaanvaardbaar zijn. 

Let op: op vraag van Buurtsuper.be is er momenteel een wetsontwerp in de maak dat onrechtmatige bedingen in franchisecontracten wettelijk nietig zal verklaren. Deze nieuwe wet zal echter nooit een terugwerkende kracht hebben op reeds getekende contracten! 

Gerelateerde artikels

“Moeten op meer aanbodgedreven manier naar arbeidsmarkt kijken”
Frankrijk wil krimpflatie aanpakken
Sleutel mee aan de workforce managementtool van BookU

Actueel

“Moeten op meer aanbodgedreven manier naar arbeidsmarkt kijken”
Frankrijk wil krimpflatie aanpakken
Sleutel mee aan de workforce managementtool van BookU
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy