Supermarkt in parking Keerdok (Mechelen) sluit na amper jaar deuren

2 min.

De nieuwe supermarkt van Louis Delhaize in parking Keerdok in Mechelen die nog maar een jaar open is, sluit begin april de deuren. Er kwamen te weinig klanten over de vloer. Colruyt Group wil de winkel later wel heropenen.

De winkel van zevenhonderd vierkante meter was de eerste volgens het nieuwe concept van Louis Delhaize. Aanvankelijk was hij zelfs open op zondag, maar dat liet de groep wegens gebrek aan succes snel varen. En ook algemeen bleek de nieuwe Louis Delhaize allesbehalve een grote publiekstrekker.

In september 2023 raakte bekend dat Colruyt Group plannen heeft om 57 Match- en Smatchwinkels over te nemen, waaronder ook de vestiging van Louis Delhaize in parking Keerdok aan het Van der Valk-hotel. Het is de ambitie van het Belgisch familiebedrijf om de winkels snel tijdelijk te heropenen als CoMarkt. Daarna krijgen ze een nieuw concept. Onder meer voor die van Mechelen zal dat niet meteen het geval zijn. “Louis Delhaize heeft ons laten weten dat de winkel sterk onder de verwachtingen scoort. Daarom willen we hem voor iets langere tijd sluiten, zodat we er daarna meteen een van onze bestaande concepten kunnen openen”, legt Poppe uit.

Het personeel is recent ingelicht over de plannen. De zeven medewerkers kunnen aan de slag in een van de andere Colruyt-winkels in de buurt. Zij kwamen oorspronkelijk van de Match-winkel op de Haverwerf in de Mechelse binnenstad, waar ondertussen een Spar gevestigd is. De sterk verouderde winkel van Smatch in de Borzestraat sloot vorige maand nog de deuren. Die neemt Colruyt Group niet over.

Bron: www.made-in.be/mechelen

Gerelateerde artikels

Complimentendag 2024

Deel jij je ‘Buurtsuper van het jaar’ complimenten nog?

Complimentendag 2024

3 min.
Hoe is het gesteld met de zelfstandige buurtsuper?
Teken geen franchisecontract zonder professioneel advies!

Actueel

Complimentendag 2024

Deel jij je ‘Buurtsuper van het jaar’ complimenten nog?

Complimentendag 2024

3 min.
Hoe is het gesteld met de zelfstandige buurtsuper?
Teken geen franchisecontract zonder professioneel advies!
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy