Subsidie voor investering in laadpalen

2 min.

De groei van elektrische voertuigen in het wagenpark lijkt ook in België niet meer om te keren. Na de aangekondigde hervorming van de fiscaliteit voor bedrijfswagens zet de Vlaamse regering in op het voorzien van voldoende laadcapaciteit. De respons op een projectoproep van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) voor semipublieke laadinfrastructuur was dan ook zeer groot.

Ook Buurtsuper.be heeft in samenwerking met ZES (Zero Emission Solutions) een voorstel ingediend. Bij goedkeuring van de aanvraag zullen we 25 buurtsupermarkten (vijf in elke Vlaamse provincies), die bereid zijn om te investeren in 5 semi snelle laadpalen, een subsidie kunnen geven die de kosten voor die investering deels terugbetalen. De investering is bovendien voor 200 % fiscaal aftrekbaar.

Buurtsuper.be hoopt op deze manier te kunnen anticiperen op de geplande hervorming van de fiscaliteit voor bedrijfswagens, waarbij het voordeel voor niet elektrische wagens tussen 2023 en 2025 wordt afgebouwd.

Minister Lydia Peeters: “We ontvingen maar liefst 220 projectvoorstellen goed voor ongeveer 9.000 laadpuntequivalenten. Mijn ambitie is om tegen 2025 30.000 extra (CPE) laadpunten te voorzien.”

Gerelateerde artikels

Zeg niet zo maar tomaat tegen een Stoffels tomaat
En daar komt de ecoscore!
Buurtwinkels bezorgd over prijsstijgingen

Actueel

Zeg niet zo maar tomaat tegen een Stoffels tomaat
En daar komt de ecoscore!
Buurtwinkels bezorgd over prijsstijgingen
cover-supermag-okt-2021-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy