Spar Mechelen Lamot

2 min.

Winkelopeningen

Kristof Merckx, zaakvoerder van Spar Mechelen, opende afgelopen vrijdag een tweede Spar-winkel in Mechelen, vlak bij het Lamot-congrescentrum. De buurtsupermarkt is volledig ingericht in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels, met veel aandacht voor duurzaamheid en lokale producten.

Kristof is zeker niet aan zijn proefstuk toe: “Het was steeds mijn ambitie om verder te groeien. Een supermarkt mogen runnen in het centrum van ‘mijn’ stad is een droom. Bovendien zit ondernemen in mijn bloed. Mijn overgrootmoeder startte zo’n 110 jaar geleden een klein winkeltje op de hoek van de Dijkstraat en de Sint-Jan-Berchmansstraat. De winkel was gespecialiseerd in koloniale waren en specerijen. Mijn grootvader en vader maakten er een kruidenier van en later in 1977 een superette op de Hombeeksesteenweg.” Ondertussen zitten dus al vier generaties in de sector.

Bij Spar Mechelen Lamot vinden klanten heel wat lokale producten, zoals de chocolade van Sjolaa, koffie van de Kaffefabrik, bieren van brouwerij Het Anker, seizoensgebonden groenten uit hoevewinkel ’t Hertsveld, brood van BroodNodig en Broodbroeders en nog veel meer.

“We pakken ook uit met een afdeling Enjoy, een gloednieuw concept waar we erg in geloven”, vertelt Kristof enthousiast. “Klanten kunnen bij ons genieten van een evenwichtige lunch: een bowl of wrap die ze zelf mogen samenstellen. Wie weinig tijd heeft, kan kiezen uit verschillende kant-en-klare bereidingen. Van soepen en smoothies tot shakshuka en havermout, er is voor iedereen wat wils. Voorlopig zijn we de enige Spar-winkel die deze service aanbiedt.”

Met Enjoy wil Spar Colruyt Group een nieuwe service aanbieden die lokaal verder kan ontwikkeld worden op maat van de klant. ​

 

Gerelateerde artikels

Nieuwe Alvo ‘Waasmarkt’ zet in op lokaal en vers
Alvo Cado (Balegem)

Winkelopening

Alvo Cado (Balegem)

2 min.
Nieuwe Carrefour Market in Menen, Moerbeke-Waas en Woluwe-winkelcentrum

Actueel

Netwerkavond speciaalzaken bij Alfa Fish
Verkoop Parkwind duwt jaarwinst Colruyt boven miljard euro
Nieuwe Alvo ‘Waasmarkt’ zet in op lokaal en vers
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy