Spar Kachtem vernieuwd

3 min.

Winkelopeningen

Spar Kachtem werd in 1971 opgericht door Frans Taillieu en Frieda Bostoen. Toen nog onder de naam Super, maar sinds 1989 maakt de winkel deel uit van Spar Colruyt Group. Niet veel later stapte zoon Peter Taillieu in de zaak en in 2010 werd hij de zaakvoerder.

Dit jaar bestaat de winkel een halve eeuw en dat viert Peter graag met een vernieuwing en uitbreiding. Zo wil hij ook zijn ouders bedanken voor alle kansen die hij de afgelopen jaren gekregen heeft.

Meer ruimte, brood en bloemen

De buurtsupermarkt heeft een oppervlakte van 1350 m² en kreeg een frisse en moderne inrichting volgens de stijl van de nieuwe generatie. “Er zijn nieuwe koelcellen, een nieuwe keuken voor traiteurbereidingen en een nieuw atelier waar je onze slagers aan het werk kan zien”, zegt Peter. “We hebben ook een verpakkingsruimte waar we onze charcuterie en kaas zelf snijden en verpakken.” Op de bovenverdieping is er een ruime bureauruimte, een refter met keuken en een dakterras voor de medewerkers.

In de bakkerij-afdeling staan zelfrijskasten waarin het deeg voor pistolets, stokbroden en ontbijtkoeken rijst. Daarnaast bakken de medewerkers elke dag ter plaatse vers brood en verse desserts (rijsttaarten, mattentaarten, flappen …) af. Naast alle dagelijkse boodschappen kunnen klanten ook een boeket, bloem- of decoratiestuk in hun winkelwagen leggen. De bloemstukken worden aangeleverd door nicht Sabine Taillieu. 

In deze Spar hechten ze ook veel belang aan duurzaam bouwen en werken. Het koelsysteem werkt op een veel milieuvriendelijker koelmiddel en de vrijgekomen warmte wordt gerecupereerd, waardoor de CO2-uitstoot van het verwarmingsproces daalt. “We wekken ook onze eigen energie op via zonnepanelen en de ledverlichting zorgt voor minder energieverbruik,” vult Peter aan.

Gerelateerde artikels

Alle Delhaize-winkels CO₂-neutraal
Eerste full online supermarkt
Eerste Belgische Albert Heijn XL

Actueel

Gesprek met de voorzitter
Lunar Gin

Moeder- of Vaderdagcadeau

Lunar Gin

1 min.
Eén op drie werknemers krijgt nooit compliment
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy