Spar Eke

3 min.

Winkelopeningen

Celine Van Laecke en haar man Mathias Sarrazin openden onlangs hun vernieuwde Spar in Eke. We geven hier graag een voorproefje, want we gingen langs om een uitgebreide reportage voor ons SuperMAG van oktober te maken!

Celine (30) en Mathias (30) baten al sinds 2015 de Spar in Eke uit. Celine wist al heel vroeg dat ze, net als haar ouders, ooit een Spar-supermarkt zou uitbaten. Mathias werkte als projectleider in de bouw maar toen hij Celine leerde kennen maakte hij de overstap. “Zijn ervaring is nu heel goed van pas gekomen”, vertelt Celine. “Hij heeft de werfcoördinatie volledig zelf gedaan.

Maar Mathias heeft nog meer talenten. “Als zoon van landbouwers kent hij de oorsprong en heeft hij veel voeling met onze inlandse producten.” 

Spar Eke kan rekenen op een trouw team van +/ 15 vaste medewerkers en is nog een echt familiebedrijf. “We hechten veel belang aan familiale waarden. Onze 2-jarige dochter Margaux loopt hier vaak rond. De ouders van Celine baten een keuken uit waar elke dag vers bereide gerechtjes worden klaargemaakt. De vader van Celine komt die elke dag zelf in de winkel leveren”, zegt ook Mathias. 

“Dit jaar was er wel een babyboom in de winkel”, lacht Celine, “Naast mezelf zijn er nog vier andere medewerkers in verwachting.”

Het was volgens de jonge ondernemers echt wel noodzakelijk om in de winkel te investeren. “We hebben resoluut gekozen voor duurzaamheid, zowel op vlak van verlichting als koeling met warmterecuperatie op de koelingen, een CO2-centrale en de frigo’s hebben allemaal deuren. Een volgende stap is om het dak vol te leggen met zonnepanelen,” vertelt Mathias. De winkel kreeg ook aan de buitenkant een nieuwe look. De parking werd vernieuwd en ligt nu centraal, dicht bij de ingang. Alles is waterdoorlatend uitgevoerd.

Om meer plaats te creëren voor de versafdelingen kwam er 250 m2 winkel- en atelieroppervlakte bij. “Je kan de winkel in twee routes opsplitsen. De eerste is enkel door de versafdelingen, ideaal voor de snelle hap. De tweede is uitgebreider door de volledige winkel.” Mathias en Celine zijn ook trots op het nieuwe verseiland: “Hier vind je altijd een medewerker die een woordje uitleg kan geven of een praatje maken.” 

Gerelateerde artikels

CRU in voormalige brouwerij Eylenbosch
eFarmz: nieuwe maaltijdbox in Vlaanderen
Spar Lendelede

Winkelopening

Spar Lendelede

2 min.

Actueel

Energiesteun voor bedrijven
Videovacature: Digital Lover
Jef Colruyt voorspelt bloed in retailsector
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy