Vandaag opent de vernieuwde Spar Drieslinter de deuren. De winkel ging vanaf 6 maart een tijdje dicht voor grondige verbouwingen. Naast een frisse look krijgt de winkel ook een nieuwe focus: verse producten. “We dopen onze buurtsupermarkt om tot buurtverswinkel”, zegt zaakvoerder Jo Quaghebeur, die Spar Drieslinter al 17 jaar runt met zijn vrouw Dominique Belen.
“De volledige winkel kreeg een grondige facelift”, glundert Jo. “Alles behalve de koelkasten is gestript en vervangen. Nieuwe verlichting, plafond, rekken, groente-eiland, bakkerij, noem maar op.” De winkel schakelt ook over naar een ander kassasysteem. De kassabanden verdwijnen en voortaan zetten de medewerkers de producten van de ene winkelkar over in de andere.
Jo en Dominique wilden van de verbouwing gebruik maken om de winkel een conceptuele draai te geven. Met een grotere focus op verse producten. “Onze winkel had al een vrij sterk aanbod verse producten. Voor de inwoners van Drieslinter waren we bijvoorbeeld al de enige beenhouwerij in de buurt. Maar we willen nog beter doen!”
Volgens Jo wordt de vraag naar verse producten alleen maar groter. “Ik denk dat het aan de verjonging van de buurt ligt. Jonge ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen vers eten. En daarvoor zijn ze bereid om meerdere keren per week verse inkopen te doen.” Daarom wordt Spar Drieslinter een ‘buurtverswinkel’, met een uitgebreid aanbod groenten, fruit, charcuterie, kaas, vlees en vis.
Jo en Dominique kunnen rekenen op een 20-tal vaste medewerkers en een 10-tal studenten. “Het is een toffe bende, en een goeie mix van jong en ervaren”, lacht Jo. “Sommige mensen werken hier al langer dan wij zelf!”
Ze namen de winkel in 2005 over. Jo kwam uit de bakkerijsector, Dominique uit de reissector. “We hebben ons in een avontuur gestort, maar we hebben er geen moment spijt van gehad. Het leukste aan de job? De variatie! Soms heb ik kantoorwerk te doen, maar de klanten zien me geregeld ook de winkelrekken inladen. Ik ben het manusje-van-alles van de winkel.”