Smeva Group wordt ‘Koninklijk’

2 min.

Smeva kreeg op 15 oktober het predicaat ‘Koninklijk’ toegewezen van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander der Nederlanden. Het is een kroon op het werk van het familiebedrijf dat al 100 jaar toonbanken, koel- en vriescellen en stekkerklare koelmeubelen ontwikkelt, produceert en levert aan klanten over de hele wereld.

Inmiddels staat de derde generatie Smets aan het roer van het Valkenswaards (NL) bedrijf. Charles Smets (CEO Smeva Group): “Ik ben met Smeva opgegroeid en ik had het niet anders gewild. Al 100 jaar ontwikkelen, produceren en leveren we producten aan klanten over de hele wereld. De betrokkenheid van de familie is in de gehele organisatie voelbaar. Mijn opa Marcelis Smets richtte het bedrijf in mei 1920 op onder de naam Stoommeubelfabriek De Nijverheid. Mijn vader, Frans Smets, heeft het bedrijf daarna groot gemaakt in koeltechniek. Helaas is hij recent overleden, maar dit predicaat is de kroon op zijn werk.”

In de afgelopen eeuw heeft de koeltechnische branche een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Werd er in de beginperiode van Smeva nog gekoeld met koelstaven, tegenwoordig worden milieuvriendelijke natuurlijke koudemiddelen, zoals propaan en CO2, gebruikt voor het koelen van producten. Smets: “Smeva staat voor kwaliteit, degelijkheid en betrouwbaarheid. Dat horen we ook terug van onze klanten. Mijn vader kwam in zijn tijd met grensverleggende koeltechnische innovaties op het gebied van prefab modulaire koel- en vriescellen en volledig geïntegreerde bedieningstoonbanken. Dat innovatieve karakter hebben we altijd vastgehouden.”  

Daar waar strenge coronamaatregelen vorig jaar nog roet in het eten gooide van de festiviteiten rondom het 100-jarig jubileum, vierde Smeva vrijdag 15 oktober alsnog de bijzondere mijlpaal met al haar medewerkers en hun partners. 

Vers, koel en duurzaam

Gerelateerde artikels

Voortaan slechts één test
Traditionele streekproducten
Op de fiets voor buurtsupers en speciaalzaken

Actueel

Voortaan slechts één test
Traditionele streekproducten
Op de fiets voor buurtsupers en speciaalzaken
cover-supermag-okt-2021-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy