Samen bouwen aan een Superbuurt met Stephanie Planckaert

2 min.

Superbuurt

Je pakjes laten inpakken door een bekende Vlaming? Je kon het van je bucketlist afvinken bij versmarkt Van Eccelpoel in Herentals op 9 december. Stephanie Planckaert pakte er niet alleen cadeautjes in, maar ook het publiek. Waarom zette ze zo graag haar schouders onder deze warme actie?

Het antwoord is duidelijk wanneer we haar een microfoon onder de neus duwen. Stephanie: “Ik zag het meteen zitten door de combinatie van mijn liefde voor lekker eten, het goede doel én omdat ik gewoon graag cadeautjes inpak (lacht). Ik ben een echte kerstlover. De magie die dan in de lucht hangt, zorgt er precies voor dat mensen net dat tikkeltje extra aandacht voor elkaar opbrengen. En da’s natuurlijk enorm waardevol. Een kleine donatie, een pakje geven of krijgen ... wie wordt daar nu niet warm van?”

Het design van het geschenkpapier is het werk van cartoonist Niet Nu Laura. Na de succesvolle actie rond de vuilnisbakken die ze aankleedde met haar illustraties, is dit een tweede hit. “Ik kende de ontwerpen van Laura al een beetje, dus ik was superbenieuwd naar het eindresultaat. En eerlijk, hoe tof is dat inpakpapier geworden? Dat wil je toch gewoon onder je kerstboom hebben liggen! Heerlijk hoe ze met een kwinkslag altijd een gevatte boodschap in haar tekeningen weet te brengen. Humor is in heel veel gevallen het antwoord.”

Humor is in heel veel gevallen het antwoord.

Humor is in heel veel gevallen het antwoord.

De opbrengst van de rollenverkoop in Herentals ging naar Coöperatie VELDVOLK, een korte-keten-hoevewinkel met inclusieve tewerkstelling. “Een prachtig initiatief”, vindt ook Stephanie. “Dit soort projecten zijn van cruciaal belang om de diversiteit binnen onze samenleving te ondersteunen. Het zet onze lokale kracht – van boer naar bord – in de kijker en leert ons ook bewuster omgaan met de producten die we in huis halen. Het past hélemaal binnen de filosofie van de buurtsupers.”

De magie die rond kerst in de lucht hangt, zorgt ervoor dat mensen net dat tikkeltje extra aandacht voor elkaar opbrengen.

De magie die rond kerst in de lucht hangt, zorgt ervoor dat mensen net dat tikkeltje extra aandacht voor elkaar opbrengen.

Zelf winkelen Stephanie en haar gezin ook graag lokaal. “In Wallonië zijn er kleine winkeltjes aan de boerderijen. Ideaal voor basics zoals kazen, groentjes, aardappelen, vlees ... We kennen veel boeren persoonlijk en dat maakt de keuze makkelijk."

"Heel wat boeren werken ook samen met buurtsupers, waardoor er een goede circulatie van vaste klanten ontstaat. Onze aankopen daar maken het verschil voor de mensen die dag in dag uit met passie op het veld of in de stal staan. Die passie zie je ook terug in de kwaliteit van de produc-ten. Die twee – menselijkheid en kwaliteit – zijn voor mij onmisbaar in een goed product en de reden waarom ik altijd terugkeer naar dezelfde aanbieders.”

Cartoonist Niet Nu Laura

“Geloof het of niet, maar zo’n geschenkpapier maken stond écht op mijn bucketlist als illustrator (lacht)"n vertelt Cartoonist Niet Nu Laura. "Het grappige is ook dat ik de tekeningen voor het feestelijke inpakpapier al in augustus heb getekend, ik moest dus even in de sfeer komen. Al was dat niet zo moeilijk met de producten uit de buurtsuper als inspiratiebron. Omdat ik veel woordmopjes in mijn illustraties verwerk, was het aanbod uit de winkel goud waard! En natuurlijk zijn de bekende kroketjes ook van de partij. Want zeg nu eerlijk: wat is Kerstmis zonder kroketten?”

Samen bouwen aan een Superbuurt

Gerelateerde artikels

Het begin van een briljante klantenservice
VIP-feest voor de winnaars!
Welverdiend hart onder de riem voor 'Superteams'

Actueel

Mooie combinatie van digitalisering én beleving
AllesMAG, niets moet!

Vakantiepocket bij het SuperMAG

AllesMAG, niets moet!

2 min.
Commerciële groepen moeten ten laatste 1/4/25 contracten aanpassen
schermafbeelding-2024-06-18-om-07-45-36.png

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy