Boek nu een adviesprek met een energieconsultant

3 min.

Energie
Belangenbehartiging

Als het op ecovriendelijk ondernemen aankomt, steekt Buurtsuper.be graag een tandje bij. Wist je bijvoorbeeld dat je als lid nu ook recht hebt  op een gratis adviesgesprek met de consultants van onze partner AYA (voorheen Zero Emission Solutions)? We spreken met Alex Polfliet, manager en zelf ook energieconsultant, over de onderwerpen die tijdens zo’n gesprek aan bod komen. 

Alex Polfliet: “AYA adviseert al sinds 2009 over energie, maar we werken sinds een aantal jaar met Buurtsuper.be samen om leden te coachen. Dat doen we op twee manieren: twee online sessies of een audit ter plaatse. Belangrijk om te vermelden: wij zijn een neutraal en objectief studiebureau. We hebben er geen belang bij of onze klant kiest voor leverancier A of B.”

We weten uit ervaring dat buurtsupers op vrij eenvoudige wijze tot 20% op hun energie kosten kunnen besparen.

Waarom is het interessant voor een  winkeluitbater om in gesprek te gaan met  een energieconsultant?

Alex Polfliet: “We weten uit ervaring dat buurtsupers op vrij eenvoudige wijze tot 20% op hun energie kosten kunnen besparen. Onder andere door minder te verbruiken, maar ook door te investeren in hernieuwbare energie en door de energiecontracten onder de loep te nemen. Omdat een buurtsuper 6/7 open is, en ook op  die zevende dag de koelingen laat draaien, kan optimalisatie veel energie besparen."

"De kennis is er vaak wel, maar niet elke zaakvoerder weet wat hij of zij moet aanpakken en hoe. En je hebt het als zaakvoerder ook gewoon te druk om dat allemaal uit te zoeken. Daar zijn wij voor.”

Wat komt er tijdens zo’n gesprek aan bod?

Alex Polfliet: “Tijdens het intakegesprek polsen we naar de situatie, het huidige verbruik, het energiecontract, de bestaande installaties … Op basis van die input gaan we bijkomende info en detailgegevens opvragen. Zaakvoerders kunnen ons daarvoor machtigen, zodat we analyses kunnen maken."

"Tijdens een tweede gesprek lichten we die analyse toe. We willen je  maximaal ontzorgen, maar belangrijk is wel  dat je alle gegevens voor ons hebt klaarliggen. Een kopie van de energiefactuur en het energiecontract, dat soort zaken. Wat ook kan is een audit, waarbij we effectief ter plaatse komen en alles – van verlichting tot koel-installaties – bekijken en noteren. Ook de staat van het dak is belangrijk. Het geheel neemt ongeveer drie uur in beslag, inclusief gesprek.”

We tonen de meest interessante opties om te besparen op energie.

Wat zijn de volgende stappen voor een ondernemer?

Alex Polfliet: “We tonen de meest interessante opties om te besparen op energie. Wil je als ondernemer verder met die informatie en een praktische investering doen? Dan staan wij ook voor je klaar. Maar je mag ook gerust op eigen tempo die keuze maken. Er is geen enkele verplichting.”

Hoeveel kost het?

Alex Polfliet: “Dankzij het project van Buurtsuper.be, dat gesubsidieerd wordt door de Europese overheid, betaal je maar weinig voor de coaching en audit. De online sessies kosten 630 euro, de complete audit ter plaatse 1.500 euro. Die kostprijs is klein ten opzichte van wat je gaat terugverdienen door energie te besparen. Ik ben natuurlijk bevooroordeeld, maar ik kan dit traject van harte aanbevelen. Meebewegen met de tijd en jezelf tegelijkertijd een pak kosten besparen, daar kun je niet verkeerd mee gaan.”

Interesse in dit nieuwe ledenvoordeel?

Neem dan zo snel mogelijk contact op via info@ buurtsuper.be. Laat ons weten of je kiest voor het adviesgesprek of de energie-audit ter plaatse.

Een expert van AYA contacteert je daarna om de afspraak vast te leggen.

Mail naar info@ buurtsuper.be

Gerelateerde artikels

UNIZO wil af van overdreven ontslagbescherming
Versoepeling flexi-jobs en overuren zorgen voor meer koopkracht
Unizo wil betere communicatie bij hinder door openbare werken

Actueel

Netwerkavond speciaalzaken bij Alfa Fish
Verkoop Parkwind duwt jaarwinst Colruyt boven miljard euro
Nieuwe Alvo ‘Waasmarkt’ zet in op lokaal en vers
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy