Raad van bestuur VLAM herbenoemd

3 min.

De raad van bestuur van VLAM werd herbenoemd door de algemene vergadering op 8 juni voor een periode van vijf jaar. Guy Vandepoel werd herverkozen als voorzitter van VLAM en Luc Ardies en Hendrik Vandamme als ondervoorzitters.

Naar aanleiding van de vijfjaarlijkse vernieuwing van de beleidsorganen werden de sectorgroepen van VLAM opnieuw samengesteld. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe afvaardiging voor de raad van bestuur. De raad van bestuur stelde aan de algemene vergadering onderstaande bestuurders voor. 

Raad van bestuur VLAM

Rechtstreeks mandaat ABS Hendrik Vandamme 
Rechtstreeks mandaat Boerenbond Guy Vandepoel 
Rechtstreeks mandaat Boerenbond Joris Van Olmen
Rechtstreeks mandaat FIT Dirk Van Steerteghem 
Rechtstreeks mandaat Fevia Vlaanderen Nadia Lapage
Rechtstreeks mandaat Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe 
Rechtstreeks mandaat UNIZO Luc Ardies 
Rechtstreeks mandaat beleidsdomein Landbouw en visserij Patricia De Clercq
Vertegenwoordiger SG* Niet-eetbare tuinbouwproducten Pieter Van Oost
Vertegenwoordiger SG Bio Jo Lambrecht
Vertegenwoordiger SG Visserij Sander Meyns 
Vertegenwoordiger SG Zuivel Renaat Debergh 
Vertegenwoordiger SG Streekproducten Chantal Gheysen 
Vertegenwoordiger SG PEK Ann Truyen 
Vertegenwoordiger SG G&F Luc Vanoirbeek
Vertegenwoordiger SG Akkerbouw Christophe Vermeulen 
Vertegenwoordiger SG Runderen Roel Vaes 
Vertegenwoordiger SG Varkens Michael Gore 
Vertegenwoordiger SG Bier Krishan Maudgal

De algemene vergadering heeft op 8 juni 2022 alle bestuurders herbenoemd voor een periode van vijf jaar. De nieuw benoemde raad van bestuur kwam vervolgens opnieuw samen voor de verkiezing van de voorzitter en de ondervoorzitters. Guy Vandepoel werd herverkozen als voorzitter, Luc Ardies en Hendrik Vandamme als ondervoorzitters.

Luc Ardies naar aanleiding van zijn herbenoeming bij VLAM: “Onze missie is om met VLAM de focus opnieuw te leggen waar hij moet liggen. Regelmatig wordt onze voeding zoals vlees, bier, wijn, … op de korrel genomen, terwijl net een evenwichtige voeding bijdraagt tot een gezond levenspatroon."

"Waar ik me wél zorgen over maak is de huidige ‘ratrace tot de bodem’ waarbij iedereen wordt meegezogen in de mythe van de laagste prijs. Met VLAM moeten we de kwaliteit van onze voeding promoten en erover waken dat voeding vooral lekker blijft. Als afstammelingen van de Bourgondiërs moeten we beseffen dat de gezelligste momenten met familie of vrienden vaak de tafelmomenten zijn waar we samen genieten van wat ons land culinair te bieden heeft.”

*SG staat voor sectorgroep. Deze groep bestaat uit vertegenwoordigers van de verschillende schakels uit de keten van een productgroep en stuurt het promotiebeleid voor deze specifieke productgroep aan.

Gerelateerde artikels

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen

Actueel

Iconische en ongeëvenaarde trappistenbieren
Week van Hoogstraten

4 tem 12 mei 2024

Week van Hoogstraten

3 min.
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy