Pop-up croque-monsieur bar
Omdat je de croque-monsieur op zo veel verschillende manieren kan bereiden, vonden enkele Brusselse chef-koks hem opnieuw uit, elk op zijn of haar eigen, enthousiaste manier. Met Aziatische smaken, Mexicaans geïnspireerd of een gastronomische variant. Creaties die je binnenkort kan proeven in "Mr. Suisse x Liesse", een pop-up Croque-Monsieur Bar. Het tijdelijke restaurant dat dit najaar haar deuren opent in de hoofdstad, is een initiatief van Kaas uit Zwitserland en de Brusselse foodie- en restaurantgids, Brussels' Kitchen.
In het pop-uprestaurant proef je niet alleen van de klassieke croque-monsieur met ham en keuze uit zes verschillende Zwitserse kazen, maar ook van unieke croque-monsieur recepten die de populaire Brusselse chef-koks creëerden op basis van Zwitserse kazen. Elke week staat een duo - bestaande uit een chef-kok en een Brusselse kaasmeester - centraal dat drie tijdelijke signature croquerecepten introduceert naast het vaste menu.
De deelnemende chefs
- Anh-tu Pham, eigenaar van restaurant Nénu dat op een hedendaagse manier teruggrijpt naar de Vietnamese keuken
- Ronnie Bush, de chef van Le Conteur, het hippe restaurant geïnspireerd door de smaken van het Midden-Oosten
- Francesco Cury & Ugo Federico, de eigenaars van Racines, die net hun nieuwe project Monella lanceerden
- Louise & Emma, de chefs van Le Cartel, een nieuw Brussels adresje dat zich toelegt op echte Mexicaanse taco's
- Mathias Smet, chef van FRANK, een restaurant gespecialiseerd in Australisch ontbijt
Om hun kennis over kaas te perfectioneren, zal elke chef naast en met een kaasmeester werken. Deze kaasmeesters brengen de chef in kwestie alle geheimen van de Zwitserse kazen bij, maar zullen ook ietwat gedurfdere combinaties voorstellen. Julien Hazard, La Fruitière, From Comptoir, Le comptoir du Samson, le Plateau du Berger en Jacques Le Fromager zullen dus ook deel uitmaken van het Mr. Suisse x Liesse avontuur.
Tijdens de “Michelin Star Croque Week” die plaatsvindt van 17 – 22 november, staan er ook recepten van twee sterrenchefs op het menu van het pop-uprestaurant: Viki Geunes van het Antwerpse driesterrenrestaurant Zilte en Lionel Rigolet van het met-twee-sterren-bekroonde Brusselse icoon Comme chez Soi dat dit jaar zijn 95-jarig bestaan viert.
Mr. Suisse x Liesse
Kaas uit Zwitserland koos het restaurant Liesse in Sint-Gillis uit als locatie voor de pop-up Croque-Monsieur Bar. De nieuwe hotspot is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Liesse zal zes weken lang onderdak bieden aan de pop-up Croque-Monsieur Bar Mr Suisse.
Praktisch
Van 14 oktober tot 22 november (gesloten op dinsdag)
Avenue Adolphe Demeur 57, 1060 Sint-Gillis