PERRIER® viert 160 jaar met herontwerp van iconische groene fles

2 min.

Productnieuws

PERRIER® kondigt voor haar 160e verjaardag een nieuwe samenwerking aan met de Franse artiest Philippe Starck, die als primeur zijn eigen stempel mag drukken op de vorm van de fles. 

Starck is de eerste artiest die carte blanche krijgt om naast het design ook de vorm van de iconische groene fles te herontwerpen.

De samenwerking PERRIER® x STARCK zet de lange traditie van samenwerkingen tussen PERRIER® en gerenommeerde kunstenaars voort. Sinds haar ontstaan in 1863, werkte het merk samen met enkele van ‘s werelds grootste en meest invloedrijke kunstenaars, die elk hun stempel op hun tijd drukten, waaronder Andy Warhol, Salvador Dalí, Bernard Villemot, Raymond Savignac, Jean Carlu en JeanGabriel Domergue. In 2021 kwam Japanse kunstenaar Murakami aan bod, die zijn kleurrijke pop-art universum verenigde met de creatieve pioneersgeest van Perrier. 

Philippe Starck

Als kind was ik altijd bang dat de fles uit mijn handen zou glippen. Ik hield hem dan zo stevig vast dat het pijn deed. Daarom koos ik voor dit gestreepte patroon.

Philippe Starck

De Franse artiest speelde voor deze nieuwe editie met optiek en illusie en haalde zijn inspiratie uit de Fresnel lens, een lens uit 1823 die de zeevaart veiliger maakte dankzij een bundeling van de stralen die de lichtstroom verbetert. Op basis van deze techniek en van zijn duurzame savoir-faire ontwierp Starck horizontale glazen strepen op de fles. De horizontale strepen onthullen de spetterende bubbels en creëren een optisch lichtspel. Bovendien bieden ze een comfortabele greep en vervullen ze daarmee een praktische functie die in lijn ligt met Starcks visie om het leven van mensen te verbeteren.

De populaire groene waterfles in samenwerking met Starck is vanaf midden-oktober verkrijgbaar in twee maten: 31.1cl en 72.7cl.

Gerelateerde artikels

De magie van de winter met Piper-Heidsieck
Respect voor traditie en vakmanschap, een bewuste keuze
Belgische Brouwers en VLAM lanceren campagne voor Belgische bieren

Actueel

Vanaf dit weekend verbod op tabaksautomaten
Daarom ben ik lid

Sophie Delobelle, Spar Sint-Eloois-Winkel

Daarom ben ik lid

2 min.
Geen drempels meer voor digitaal statiegeld
cover-oktober-2023-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy